Nog drie maanden en het is alweer zover: op zondag 24 september organiseert SportSupport voor de 33e keer de Vitaminstore Halve van Haarlem oftewel Haarlems mooiste in de nazomer…

Achter de schermen wordt al maanden hard gewerkt om ook de 2017- editie te laten slagen. De eindverantwoordelijkheid voor de organisatie is in handen van Michael Gane. “De Vitaminstore Halve van Haarlem is een serieus event met meerdere afstanden, waarbij de halve marathon ook een serieuze afstand is. Het is een fantastisch Haarlems gebeuren. In samenwerking met sponsoren Vitaminstore en 361° kunnen we de mensen voor een relatief laag inschrijfbedrag een prachtige loop over een afgezet parcours bieden, met verkeersregelaars onderweg en start/finish op de Grote Markt. En dit jaar is er voor iedere deelnemer een gratis shirt, met een herkenbaar Haarlems icoon erop.”

Genoeg plannen
Het enthousiasme spat ervan af bij Gane. “Ik heb nog zoveel plannen. We willen dit jaar ook de oude route graag weer in ere herstellen, waarbij de lopers via de Zeeweg richting Haarlem lopen. Haarlem en de Haarlemmers staan daarbij wat mij betreft centraal. Het goede doel is dit jaar ook het Jeugdsportfonds Haarlem. We willen er graag aan bijdragen dat de jeugd die het wat minder breed heeft, ondersteund wordt en ook kan sporten. Een mooi, lokaal goed doel, vind ik.”

Op naar de 4500 deelnemers
Zodra een loop is geëvalueerd, gaat Gane alweer aan de gang met de volgende editie. “Dat is altijd een mooi nieuw startpunt. In maart gaat de inschrijving alweer open en voor je het weet is het alweer zover. Ik hoop dat we dit jaar over de 4.000 deelnemers heen gaan. Mijn doel is uiteindelijk 4.500 deelnemers. We tikken deze week de eerste 1.000 inschrijvingen aan. Ik hoop dat die trend zich voortzet.”

Hangt groei in de lucht
Gane is niet bang dat het dringen zal worden als het aantal deelnemers nog verder groeit. “Natuurlijk past dat en anders zorgen we ervoor dat het past door te zoeken naar een oplossing. Ik maak me daar niet zoveel zorgen over. Er hangt groei in de lucht, de sponsoring begint op gang te komen; zo tekenen we binnenkort het contract met Zorg en Zekerheid als nieuwe sponsor. Ik kijk ernaar uit en weet nu al dat het weer een geweldige dag zal worden op 24 september.”

Bedrijventeam in de watten
In de Philharmonie – de ruimte waar de bedrijventeams ontvangen worden – zwaait Juliska Kraaij de scepter. “Dit wordt voor mij de derde keer. Naast het organiseren van het sportgala en het officemanagement bij SportSupport coördineer ik alle bedrijfslopen. Een hele leuke baan dus”, lacht de Haarlemse. “Per loop zijn dat toch al gauw iedere keer 450 deelnemers. In de maanden vooraf benader ik de bedrijven en herinner ze eraan dat ze zich kunnen inschrijven. Ze kunnen met al hun vragen en wensen bij mij terecht. Ik bereid de accommodatie voor, ontvang de deelnemers op de wedstrijddag, wijs ze de weg en zorg ervoor dat alles op rolletjes loopt. Het zijn mijn gasten en ik vind het fijn om ze in de watten te leggen.”

Prachtige locatie: Philharmonie
De Philharmonie is een prachtige locatie, vlak bij start/finish. “De samenwerking is bijzonder fijn. We proberen met elkaar het de gasten zoveel mogelijk naar de zin te maken en ervoor te zorgen dat ze een geslaagde dag hebben. De verbondenheid tussen collega’s bij zo’n evenement is groot. Daar geniet ik van, net als van de bedankjes van deelnemers. Dan weet ik dat iedereen het fijn heeft gehad.”

Leuker, fijner en gekker
Net als collega Michael Gane loopt ook Juliska over van ideeën en plannen. “Ik wil dingen graag nog aantrekkelijker maken. Een organisatie is altijd in beweging. Je bent continu bezig een evenement nog leuker, gekker, fijner te maken. De ene keer is dat wat duidelijker dan de andere keer. Soms werk je achter de schermen, soms is het juist heel zichtbaar. Het is allemaal afhankelijk van de loop, maar er is altijd ruimte om dingen te verbeteren. Ik hoop dat er nog veel bedrijven een team zullen inschrijven en ik zou zeggen: tot ziens op 24 september in de Philharmonie!”

Inschrijven? Halvevanhaarlem.nl

Juliska en Michael

Juliska en Michael