Afgelopen woensdag was de Dennenweg in Bloemendaal weer het decor voor de Nationale buitenspeeldag, georganiseerd door Welzijn Bloemendaal en SportSupport.

Tijdens deze editie van de Nationale Buitenspeeldag waren er verschillende activiteiten te doen. De kinderen probeerden allemaal de snelste tijd neer te zetten bij de skippyballenrace of de mooiste stoepkrijttekeningen te maken. Natuurlijk konden de kids lekker een potje voetballen, hoela-hoepen, springen op de springkussens, elkaar verslaan in het stoeprandenspel en de mooiste sieraden in elkaar knutselen. Van spelen krijg je honger en dorst, en dus waren er voor de kinderen kraampjes met de lekkerste fruitdrankjes en poffertjes. De goede sfeer en het mooie weer maakte de dag helemaal compleet.

Gemeente Bloemendaal doet mee aan deze Nationale Buitenspeeldag om kinderen te blijven stimuleren om buiten te spelen. Dit is essentieel is voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Daarnaast wordt met dit project het verkeer in woonwijken bewust gemaakt van de mogelijkheid dat er kinderen buiten aan het spelen zijn. Op deze dag worden straten helemaal afgesloten voor verkeer en kunnen de kinderen ongestoord en veilig op straat spelen.

De nationale buitenspeeldag is in het leven geroepen door de stichting Jantje Beton. Dit jaar was alweer de 13e editie sinds het is opgericht in 1994. Dit jaar deden er in het hele land ongeveer 100.000 kinderen aan mee op bijna 1100 verschillende buitenspeellocaties.

Afbeelding2Afbeelding1