Iedere maand een column van de buurtsportcoaches van gemeente Velsen. Vandaag is het woord aan Adrie Engel. Hij is buurtsportcoach in Velsen. In deze column weer een overzicht met alle sportieve activiteiten in de gemeente.

Wat was de vakantie fijn. Zes weken geen school, geen juf of meester, maar lekker op vakantie of buitenspelen in het mooie weer.  We zijn al weer een paar weken begonnen en het schoolritme begint weer normaal te worden.

Gelukkig is het sportseizoen ook weer begonnen. De sportverenigingen zijn weer open, de gymlessen weer begonnen en de buurtsportcoaches van Velsen zetten zich weer in om de kinderen meer te laten bewegen.

De sportmixen en de schoolpleinactiviteiten worden weer druk bezocht. De sportmixen worden net als voorheen uitgevoerd door lokale sportverenigingen.  Een ideale manier voor de kinderen om op een laagdrempelige manier in aanmerking te komen met de sport van hun keuze. Graag zien wij de kinderen vanuit de sportmix doorstromen naar de verengingen.

Nieuw dit jaar zijn de schoolpleinactiviteiten gegeven door buurtsportcoach Jerry. De kinderen uit groep 3 tot en met 6 kunnen lekker bewegen op het schoolplein. Diverse spelletjes en sporten komen aan bod zie www.sportpasvelsen.nl voor meer informatie.

Hoe snel kan het gaan? De herfstvakantie ligt alweer op de loer. Om je niet te vervelen deze vakantie wordt er een superleuk en nieuwe activiteit georganiseerd: Sportnite. Dit is een spel gebaseerd op het o- zo populaire Fortnite. Deelnemers worden tegelijk ‘losgelaten’ in een zaal. Zij moeten op zoek naar nerf-guns en munitie om van andere deelnemers te kunnen winnen. De zaal wordt door middel van schermen steeds een stukje kleiner gemaakt. De spanning en intensiteit stijgt hierdoor: wie wordt de winnaar van de ‘battle royale”.

De finale van de Telstar street league staat ook voor de deur. Na enkele ‘levendige’ voorrondes wordt in het Telstar-stadion de strijd opnieuw gestreden. Zowel jongens- als meidenteams strijden voor de eerste plek van de Telstar street league!

Voor meer informatie over onze activiteiten en werkzaamheden kijk op www.sportpasvelsen.nl. Samen maken wij er graag een sportief jaar van!