Voldoende en gevarieerd bewegen met je peuter. Dit legt de basis voor een actief leven. Door vroeg te beginnen is er veel te winnen. Zo ervaren kinderen namelijk al vanaf vroege leeftijd dat bewegen leuk is en wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van de motorische vaardigheden.

Vaak denken ouders dit al genoeg te doen. Toch wordt er onvoldoende de link gelegd tussen gevarieerde beweging en een goede motorische ontwikkeling. Daarnaast zijn ouders vaak te weinig op de hoogte over de peutersport die wordt aangeboden bij verenigingen in de buurt. De buurtsportcoaches van SportSupport/Team Velsen vonden dat hier verandering in gebracht kon worden.

Sportpas Velsen

In samenwerking met Jeugdgezondheidszorg Kennemerland (JGZ) wil SportSupport peutersport meer onder de aandacht brengen. Om ouders ervan op de hoogte te stellen welke peutersport er in gemeente Velsen en omgeving wordt aangeboden, is de informatiepagina voor 0-4 jarigen gelanceerd op www.sportpasvelsen.nl.

De website biedt informatie over het belang van meer en gevarieerd bewegen bij 0-4 jarigen.

Behalve het sportaanbod in gemeente Velsen en omgeving bevat de site ook beweegtips voor thuis en informatie over de beweegrichtlijnen voor peuters.

Een eerste stap voor SportSupport is het op de hoogte stellen van ouders welke peutersport er in gemeente Velsen en omgeving wordt aangeboden. JGZ en SportSupport kijken samen hoe ze peuters nog meer en gevarieerder kunnen laten bewegen. Op dit moment wordt er nog gewerkt aan een workshop over beweging en voeding.

Sportinstuiven

Naast de informatiepagina organiseert SportSupport ook sportinstuiven voor de allerkleinsten. Op deze georganiseerde sportdag, van een uur, maken ouders en peuters kennis met hoe peutersport er daadwerkelijk uitziet. Op een sportdag komen verschillende peutersporten op een creatieve en laagdrempelige manier samen. Door samen te balanceren, springen, mikken en te klimmen, oefenen peuters met veel van de basisvaardigheden van de grove motoriek.

Met de organisatie van de sportinstuiven en de lancering van de informatiepagina zijn de buurtsportcoaches van SportSupport de verbindende factor tussen sportverenigingen en ouders om zo peutersport te stimuleren.

Ben je benieuwd naar wat er allemaal voor peuters wordt aangeboden? Kijk dan op de website www.sportpasvelsen.nl en ontdek welke sport bij jou en je kind past. Graag meedoen aan een sportinstuif? Schrijf je nu in voor de Peuterinstuif IJmuiden op 22 oktober. Inschrijven via www.sportpasvelsen.nl