Alles staat in de startblokken om ruim 2000 kinderen op vrijdag 25 mei een onvergetelijke dag te bezorgen tijdens de Olympische Dag Haarlem. Deze Olympische sportdag is bestemd voor basisschoolleerlingen uit de groepen 7 & 8. Eens per twee jaar organiseert SportSupport dit geweldige evenement.

Vrijdag 25 mei barst de strijd los voor de gouden, zilveren en bronzen medailles in maar liefst 17 verschillende sporten op 7 locaties in Haarlem. Daarnaast kunnen de kinderen terecht in het Olympisch Dorp voor veel ‘fun en vertier’.

De openingsceremonie start om 8.45 uur in het Pim Mulier stadion. Hier gaat Carlien Dirkse van den Heuvel, de aanvoerster van het Nederlandse dames hockeyelftal en Olympisch gouden medaillewinnares van London 2012, het Olympisch vuur ontsteken. Van 9.45 uur tot 14.00 uur zijn de individuele- en teamsporten. Om 14.20 uur start wederom in het Pim Mulier stadion de eindceremonie. Ook is Juvat Westendorp aanwezig, bekend van o.a. GTST en So You Think You Can Dance, als ambassadeur van Jongeren op Gezond Gewicht. Hij verzorgt o.a. de warming up.

De hoofdlocatie van deze dag is het Pim Muliersportpark met o.a. de openings-en sluitingsceremonie, het Olympisch dorp en zes verschillende sporten. Ook in de Duinwijckhal, korfbalvelden HKC/Rapid, Kennemer Sportcenter, Bison bowling, zwembad de Planeet en Ruud van der Geesthal wordt gestreden om de felbegeerde medailles.

De Olympische Dag Haarlem wordt georganiseerd door SportSupport met medewerking van de gemeente Haarlem, gemeente Bloemendaal, (Haarlemse) sportverenigingen, Rabobank Haarlem eo, SRO, CIOS, Agros, Sportconnection en vele vrijwilligers.