Iedere twee weken een column van de buurtsportcoaches van Velsen. Vandaag is het woord aan Jordy van Zaanen. Hij is buurtsportcoach in Velserbroek, Santpoort en Driehuis en richt zich op de sportstimulering van de basisschooljeugd. In deze column sportieve tips voor de zomervakantie.

Zomerkamp
In de zomervakantie worden verschillende kampen georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan het bekende voetbalkamp. Kinderen worden de hele dag vermaakt door trainers, ze gaan verschillende sportieve spelletjes doen. Natuurlijk wordt er ook veel gevoetbald. Je kunt er voor kiezen om de kinderen op het kamp te laten slapen, of dagelijks te brengen. Zit je kind op andere sporten zoals hockey of zwemmen dan wordt er vaak vanuit de vereniging een kamp georganiseerd. Ook zijn de zeilkampen erg leuk, hier leer je zeilen en blijf je vaak slapen in het clubgebouw. Kortom: kamp is ontzettend leuk voor kinderen, ze zijn in de vakantie lekker in beweging en hoeven zich geen moment te vervelen!

Huttenbouw
In Velserbroek wordt er ieder jaar Huttenbouw georganiseerd. Gedurende vier dagen (23 t/m 26 juli 2018) kan je, alleen of samen, een riante hut bouwen op het natuurterrein aan de Grote Buitendijk. Ook zijn er tal van leuke sportactiviteiten o.a. hindernisbaan, levend stratego en boog- en katapultschieten. Daarnaast is er ook een muziekavond.
De Huttenbouw is bedoeld voor tieners die zelfstandig aan de slag kunnen, dus zonder timmerende vaders, vandaar de minimumleeftijd van 10 jaar. Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij de Koe of stuur een mail naar  vandepieterman@welzijnvelsen.nl

Sonrise
Sonrise organiseert op de Zwanebloemplantsoen in Velserbroek van maandag 23 juli t/m vrijdag 27 juli verschillende activiteiten voor kinderen. Iedere dag organiseren ze van 14:00 tot 16:30 knutselen en sporten en op de dinsdag en donderdag hebben ze rond die tijd nog een extra activiteit, namelijk een dansworkshop en een zeskamp.
Van 19:00 tot 21:00 hebben ze sportactiviteiten voor 13 jaar en ouder en raketschieten voor de jongere kinderen. Ook is er rond die tijd op woensdag kickboksen (vanaf 13 jaar) en op donderdag een vossenjacht door de wijk voor alle leeftijden.
Meer informatie: http://www.sonrisehaarlem.nl/wijken/velserbroek

Op vakantie
Neem op vakantie lekker sportieve materialen mee voor de kinderen. Zoals het welbekende badmintonracket voor de camping, maar ook een voetbal en beachtennis zijn erg leuk om mee te nemen. Ook kan er vaak gezwommen worden op vakantie, dit vinden kinderen erg leuk! Laat de Ipad lekker thuis, zo gebruiken de kinderen hun fantasie en gaan ze lekker buiten spelen. Ga als ouder ook mee naar buiten met de kinderen, zo ben je zelf ook lekker in beweging.

Geniet van een sportieve zomervakantie!