Warmlopen voor een baan in de zorg

Infopunt Zorg is dit jaar voor de tweede keer de trotse partner van de Vitaminstore Halve van Haarlem. Net als vorig jaar sponsort Infopunt Zorg de 5 km van de Vitaminstore Halve van Haarlem.

“Bij SportSupport is gezondheid een belangrijk thema en daar past een sponsor als Infopunt Zorg perfect bij.” Aldus Stefan Schilder coördinator van de Vitaminstore Halve van Haarlem bij SportSupport. “Infopunt Zorg grijpt hiermee de kans een groot publiek te bereiken.” Wendy van der Veen van Infopunt Zorg vult aan. “Het is een evenement waarbij bewegen centraal staat. Infopunt Zorg heeft als uitgangspunt het in beweging houden van je loopbaan en het belang van je vitaliteit als werknemer. Dit evenement is een mooi verlengstuk van onze boodschap.”

Drie bedrijventeams namens Infopunt Zorg zijn samengesteld. Enkele gezamenlijke trainingen worden georganiseerd. Ze hebben zin in hét hardloopfeest eind september. Gecombineerd met een serieuze missie: deelnemers en publiek enthousiast maken voor werken en leren in de zorg. Hen wijzen op de website van Infopunt Zorg. Iedereen weet van de grote personeelstekorten in de zorg. Het is belangrijk nieuwe zorgmedewerkers te vinden en huidige zorgmedewerkers te behouden. Werken in de zorg biedt volop kansen! Je zorgt voor anderen en je zorgt voor jezelf.

De Infopunt Zorg bedrijventeams laten een mooie vertegenwoordiging zien van de vele organisaties achter Infopunt Zorg. Zo lopen medewerkers mee van Spaarne Gasthuis, Viva Zorggroep, RIBW-KAM, Reinalda Zorggroep, Lijn5, Pro Senectute, Rode Kruis Ziekenhuis, Kenter Jeugdhulp, Nova College, Bureau VBZ en Ons Tweede Thuis.

Warmlopen voor een baan in de zorg?
Infopunt Zorg werkt aan goed en voldoende personeel in de zorg in de regio Kennemerland, Amstelland en Meerlanden. Met voorlichting, campagnes en de website www.infopuntzorg.nl willen we zoveel mogelijk mensen bereiken en enthousiast maken voor werken en leren in de zorg.  Infopunt Zorg is een initiatief van samen Voor Betere Zorg, een regionale werkgeversorganisatie voor zorgorganisaties in deze regio.

De Vitaminstore Halve van Haarlem wordt dit jaar voor de vierendertigste keer met veel enthousiasme georganiseerd. Deze editie kent vijf afstanden; het pronkstuk de Halve Marathon, de 10 km, de 5 km, de Kidsrun en de Kabouterloop. Op zondag 30 september 2018 loopt de hele regio weer uit en worden de deelnemers langs het parcours uitbundig toegejuicht.

Inschrijven of meer informatie is te vinden op de website van de Vitaminstore Halve van Haarlem: www.halvevanhaarlem.nl