GROOTSTE SCHOOLSPORTCOMPETITIE VAN NEDERLAND BRENGT LEERLINGEN IN DE REGIO HAARLEM IN BEWEGING

HAARLEM – In Haarlem zijn donderdag 20 april ruim 1200 leerlingen van maar liefst 30 scholen de strijd met elkaar aangegaan met de sporten veldvoetbal, veldloop en ultimate frisbee. De winnende teams mogen op 9 juni 2017 naar de landelijke finale – Olympic Moves The School Final – die rondom het Olympisch Stadion in Amsterdam plaatsvindt.

Voor het derde jaar op rij was Haarlem ‘hosting city’ van één van de elf grote regionale finales. In het Pim Mulier Stadion begon de dag met een openingsceremonie waarbij het startschot voor de sportieve dag gegeven werd door de Haarlemse wethouder van Sport, Merijn Snoek. De opening werd afgesloten door een mooie dans van De Vos Dance Studio’s. De sfeer zat er gelijk goed in.

Na de opening verspreidden de deelnemers zich over de drie verschillende takken van sport die beoefend zouden worden. Het voetbal bij de verenigingen DSS Haarlem en BVC te Bloemendaal. De veldloop en het frisbee bij de atletiekvereniging AV Haarlem. Helaas was het dit jaar door omstandigheden niet mogelijk om de veldloop door de Kennemerduinen te houden, hopelijk lukt dit volgend jaar wel weer.

De scholieren lieten zich van hun fanatiekste kant zien en iedereen deed zijn of haar uiterste best zich te plaatsen voor de School Finals op 9 juni in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De organisatie kijkt terug op een sportieve en succesvolle dag.

Sportsupport organiseert in samenwerking met Olympic Moves en een stagiair vanuit de opleiding Sport en Bewegen van Hogeschool Inholland deze regionale finale.

Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland
Olympic Moves is van groot belang voor de schoolsport in Nederland. Want 8 op de 10 Nederlandse kinderen op de basisschool doet aan sport, maar eenmaal op het voorgezet onderwijs stopt een aanzienlijk deel met sporten. Bij het verlaten van de middelbare school sport bijna de helft van alle jongeren helemaal niet meer. Het doel van Olympic Moves is om deze uitval te verminderen en jongeren tussen de 12 en 19 jaar binnen de schoolomgeving opnieuw kennis te laten maken met verschillende sporten. Zij beleven plezier in het samen bewegen, sluiten nieuwe vriendschappen en raken geïnspireerd om te blijven sporten. Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland waaraan jaarlijks meer dan 100.000 leerlingen van ruim 300 middelbare scholen aan deelnemen, dit is vrijwel de helft van alle scholen in Nederland.

Olympic Moves is een initiatief van de KVLO, NOC*NSF, Coca-Cola en Zilveren Kruis.

Wethouder Sport, Merijn Snoek opent de regionale finale van Olympic Moves in Haarlem in het Pim Mulier stadion.

Wethouder Sport, Merijn Snoek opent de regionale finale van Olympic Moves in Haarlem in het Pim Mulier stadion.