Op donderdag 23 mei werd de triatlon georganiseerd bij Zwembad De Heerenduinen in IJmuiden. Maar liefst 188 kinderen van 6 scholen uit gemeente Velsen deden hieraan mee. Vooral het zwem-gedeelte werd als zwaar ervaren, maar ook veel genoemd als leukste onderdeel, zelfs boven de stormbaan dus. Alle leerlingen hebben ontzettend hun best gedaan en kijken terug op een geslaagde en leuke dag.

De triatlon is een activiteit van de schoolsportkalender waarbij kinderen uit groep 6 een parcours afleggen waarbij zij 600 meter rennen, een stormbaan (met water) afleggen en tot slot 6 banen zwemmen in het buitenbad.

Met kleren aan zwemmen
De activiteit werd afgetrapt met een enthousiast welkom door wethouder Bram Diepstraten, daarna werd er een warming-up gedaan waar de wethouder ook aan mee deed. Vervolgens werd er in 3 groepen gestart, zodat drukte op het parcours voorkomen werd. De eerste kwam na 10 minuten al binnen, met blote voeten over de finish. Daarna volgenden meerdere jongens over de finish met al hun kleding en schoenen nog aan. “Dit scheelde ons veel tijd, want nu hoefden we niet te stoppen bij de tent om onze kleding en schoenen uit te doen”. “Ik denk dat we nu wel veel sneller zijn dan de rest”, riepen de jongens enthousiast die dit bedacht hadden.

Tom en Jacky met beker naar huis
Nadat iedereen over de finish was mochten de deelnemers nog vrij zwemmen in het wedstrijdbad binnen. Tijdens de prijsuitreiking was er een beker voor de snelste jongen, het snelste meisje en één voor de snelste school. Tom Slooff en Jacky Visser gingen er met de individuele prijzen vandoor, de snelste school was de Toermalijn, op zich logisch, want zowel Tom als Jacky zwommen namens deze school, gefeliciteerd!  Nogmaals dank aan de deelnemende scholen en de vrijwilligers: de Klipper, de Jan Campert, de Brederode Dalton, de Toermalijn, de Pleiadenschool en de Hoeksteen.

Zwemvierdaagse
Vind jij zwemmen heel leuk, of wil je meer oefenen? Schrijf je in voor de Zwem4Daagse van 1-5 juli! Tijdens dit evenement krijg je 5 dagen (voor als je een keer niet kunt) de tijd om in totaal 1 km te zwemmen. Dit evenement is geschikt voor alle leeftijden! Kinderen van basisscholen uit Velsen kunnen zich inschrijven via sportpasvelsen.nl, ouders en andere deelnemers kunnen vanaf 31 mei een kaartje kopen bij de receptie van het zwembad.

De individuele uitslagen van de triatlon zijn evt. terug te vinden via onderstaande link. Door de naam/startnummer in te vullen komt de tijd en de plaats naar voren. https://results.chronotrack.com/event/results/event/event-50273