Dit jaar organiseert SportSupport voor het 20e jaar het RSM Loopcircuit, powered by Run2Day Haarlem. Dit jaar met maar liefst zes bijzondere hardloopevenementen in de regio Kennemerland.

“We zijn trots dat we dit jaar de Pierloop Velsen op zondag 8 september mogen toevoegen aan het loopcircuit”, vertelt Michael Gane. “Het is voor het loopcircuit een hardloopevenement dat goed past bij de andere lokale evenementen en daardoor een waardevolle aanvulling.”

Het loopcircuit start op 12 mei met de 79ste editie van de Krinkels Pim Mulierloop. Vervolgens is de HUGO BOSS Letterenloop aan de beurt op 2 juni. Vijf weken later staat het centrum van Haarlem op zijn kop voor de ZorgSpecialist Grachtenloop op 5 juli. Op 8 september is de Pierloop Velsen en daarna worden er persoonlijke records gebroken tijdens de Halve van Haarlem op 29 september. Het loopcircuit wordt afgelopen op 27 oktober met de Heemstede Loop.

Voor het vierde en tevens laatste jaar is RSM de hoofdsponsor van het loopcircuit. Jan Kees van der Leek, partner bij RSM: “Het is jammer dat we afscheid moeten nemen van het loopcircuit. We hebben vier mooie jaren samengewerkt en de doelen bereikt die we wilden bereiken, daarom is het voor ons tijd om een nieuwe weg in te slaan.” Gane: “Bij deze doe ik graag een oproep aan bedrijven uit de regio. Wil je je bedrijf sportief op de kaart zetten, werken aan je naamsbekendheid en een productieve samenwerking aan gaan? Wordt dan in 2020 hoofdsponsor van het Loopcircuit.”

Alle deelnemers krijgen het circuitcadeau wanneer er meegedaan wordt aan vier van de zes evenementen op de 5 of 10 km. De snelste man en vrouw op de 5 en 10 km krijgen daarnaast een waardebon van Run2Day Haarlem.

De inschrijving van de Krinkels Pim Mulierloop, de HUGO BOSS Letterenloop en de ZorgSpecialist Grachtenloop is geopend. Voor de Pierloop Velsen kan er in april ingeschreven worden en voor de Halve van Haarlem vanaf 1 mei en voor de Heemstede Loop vanaf 5 juli.