Vanaf dinsdag 4 juni kunnen inwoners van Haarlem zelf meedoen met Nederland in Beweging in Haarlem. De lessen zijn elke dinsdag van 9:15 uur – 10:15 uur bij Sportclub Haarlems Oost, Byzantiumstraat 74. Een uniek en laagdrempelig beweegconcept omdat het uitnodigt om actief mee te doen.

Veel mensen kennen Nederland in Beweging van de televisie. In Haarlem start in juni een eigen groep, niet voor de tv maar samen in een zaal de oefeningen doen. Het biedt daarbij meteen een ontmoetingsplek om na afloop gezellig na te praten onder het genot van een kopje koffie.

Lucia Grooff is samen met de docente de initiator van dit project. Lucia: “De oefeningen zijn niet moeilijk en het motiveert echt iedereen om mee te doen, het maakt niet uit hoe dik of dun je bent. De lessen spreken ook allochtone mensen aan, zij raken enthousiast door de eenvoud. Maar wij merken dat het ook goed is voor bijvoorbeeld iemand die werkeloos thuis zit. Bewegen helpt je uit de sleur te komen en geeft hernieuwde energie.”

Deze sport kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen. Het materiaal is zeer licht is en deelnemers kunnen zelf het gewicht bepalen. Juist door samen te sporten motiveert het om in de les actief mee te doen en er ontstaat een sociaal netwerk. Lucia: “Juist door de eenvoud van ‘Nederland in beweging (in Haarlem)’ levert dit een open karakter op. Deelnemers ervaren een gevoel van welkom, het is geen verplichte kost. En dat is belangrijk want sporten en bewegen moet ook gewoon leuk blijven en het plezier moet blijven.”

“Dus bent u iemand of kent u iemand die ook bijna iedere dag voor de tv mee staat te doen met Olga Commandeur aan het programma Nederland in Beweging? Vanaf 4 juni kunt u dit ‘live’ meedoen samen met buurtgenoten en andere commandeurtjes. Wij hopen u dan te ontmoeten.”

Vanaf 4 juni elke dinsdag van 9:15 uur – 10:15 uur bij Sportclub Haarlem Oost, Byzantiumstraat 74. Voor iedereen is de eerste les gratis en daarna zijn de kosten voor 12x €24 voor Haarlem Pas houders is het gratis. Voor meer informatie en aanmelding voor de proefles neem contact op met Lucia Grooff: Lgrooff@sportsupport.nl of 023 303 72 38.

Haarlem, 20131027, Olga Commandeur geeft een workshop sport en bewegen voor 45plusser
United Photos / Bart van Vliet