Op vrijdag 12 april 2019 stond het strand van Bloemendaal op zijn kop. Ruim 1700 leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 van maar liefst 15 basisscholen uit gemeente Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort deden mee aan de Koningsspelen. Het was een zeer geslaagde dag, de kinderen genoten vol enthousiasme van deze editie van de Koningsspelen.

De koningsspelen werden geopend door Burgemeester Astrid Nienhuis van Heemstede en de wethouder van Bloemendaal Susanne de Roy. Na de opening begon de warming-up verzorgd door dansschool Jolein, dit werd gedaan op het officiële nummer de Koningsspelen, ‘Pasapas’. Alle kinderen deden alle pasjes lekker mee.

Ook is de Reddingsbrigade elk jaar aanwezig. “Wij kunnen dit grote evenement niet draaien zonder de EHBO en 1e hulp van de Reddingsbrigade. Vorig jaar zijn we voor de eerste keer de samenwerking aangegaan en dat beviel goed dus ook dit jaar konden we op hun professionele hulp rekenen.” Vertelt Tim Joon, eind coördinator van de Koningsspelen in Bloemendaal. Met vier man sterk waren ze aanwezig en gelukkig waren er geen noemenswaardige incidenten.

Na de opening begonnen de kinderen aan verschillende clinics. Deze clinics werden verzorgd door verenigingen uit de omgeving met ondersteuning van studenten Sportkunde & ALO en scholieren van het Kennemer. Alle kinderen hebben vier clinics gedaan van ieder een half uur. Tussen elke clinic konden de leerlingen even bijkomen om wat te eten en te drinken. Joon: “Er werd gelachen, gesport en vooral plezier gemaakt, dat is heerlijk om te zien. Daar doen we het voor.”

Het doel van de Algemene Koningsspelen is onder andere om kinderen te laten zien hoe belangrijk én leuk het is om te bewegen. Doordat er een heel divers aanbod was met verschillende sporten, kregen de kinderen sporten die zij nog nooit hadden gedaan. Dit was voor de sportvereniging een goed moment om hun sport te promoten en de kinderen te laten zien hoe leuk een sport eigenlijk is.

Sportsupport kijkt met veel plezier terug op deze editie van de Koningsspelen. De sportdag wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Heemstede en Bloemendaal. Er werd gebruik gemaakt van het gemeente strand en de stranden van de verschillende strandtenten waaronder San Blas, Rapa Nui, beachclub Fuel en Woodstock.