Op woensdag 13 mei was de jaarlijkse Nationale Buitenspeeldag. Ook gemeente Bloemendaal doet hier altijd aan mee. De kinderen waren deze editie welkom op het grasveld naast de Julianaschool in Overveen. Het was een ontzettend leuke dag vol bekende spelletjes en activiteiten.

Buitenspelen is super belangrijk maar in deze tijd steeds minder vanzelfsprekend. In Bloemendaal werd een straat afgesloten en omgetoverd tot een grote speelplek. Ruim 100 kinderen hebben genoten van de verschillende activiteiten. Voetbal, peanutball,  (knots)hockey, frisbeeën, maar ook de oudhollandse spellen als blik gooien en skippyballen waren in trek. Daarnaast stonden er twee grote springkussen die volop werden gebruikt. Kinderen konden mooie glitter-tattoos laten maken of zelf sieraden maken. Onder leiding van Les Petits werden de kinderen geschminkt. Het was een vrolijk gezicht op het grasveld. “Met deze dag hopen we kinderen weer te inspireren om vaker buiten te spelen.” Zegt Renée Otte, buurtsportcoach in gemeente Bloemendaal.

Van spelen krijgen kinderen honger en dorst. Deze versnapering werd verzorgd door de Albert Heijn Overveen. Voor de kinderen en ouders was er gezond (fruit) water en een sappige peer eten zodat de kinderen met hernieuwde energie verder konden spelen.

De Buitenspeeldag wordt georganiseerd door de buurtsportcoaches van SportSupport die werkzaam zijn voor de gemeente Bloemendaal in samenwerking met Stichting Welzijn Bloemendaal.