Veel scholen uit gemeente Haarlem, Bloemendaal, Heemstede, Hillegom en Velsen zouden normaal gesproken op vrijdag 17 april meedoen aan de officiële Koningsspelen op het strand, bij Olympia of op het eigen schoolplein. Omdat dit niet door kon gaan vanwege het Corona virus was het idee ontstaan bij SportSupport om (een variant van) de Koningsspelen online aan te bieden.

Het zou toch jammer zijn om kinderen op deze dag niet in beweging te krijgen. Gelukkig heeft SportSupport veel creatieve buurtsportcoaches die vol leuke ideeën zitten en zo was er vrij snel een draaiboek in elkaar gezet voor deze online editie. Als thema stonden verschillende kamers in het huis centraal voor het verzamelen van spelmaterialen. Dit sloot uiteindelijk perfect aan op de inmiddels officiële omgedoopte Woningspelen.

De opening werd gedaan door de altijd enthousiaste presentator Alex Nelissen en vervolgens werd de openingsdans gedaan door Freya en Sanne van Dans- en balletstudio Jolein. Iedereen kon lekker mee dansen met de Pasapas van Kinderen voor Kinderen. Daarna waren de buurtsportcoaches aan de beurt. Buurtsportcoach Patrick had de keuken als ruimte. Hij ging zaklopen met een uitgezet parcours van attributen uit de keuken. Met Bram, inmiddels ook bekend van de live gymles op donderdagochtend, moesten de kinderen een grote stapel kleding uit de slaapkamer halen om vervolgens binnen 1 minuut zoveel mogelijk over elkaar heen te trekken. Toen moest er in deze dikke laag kleding nog een aantal oefeningen gedaan worden. Als laatste was Tessa aan de beurt die ging bowlen met waterflesjes en bidons. Tijdens de pauze kwam de mascotte van JOGG Haarlem, Druppie, nog langs en werd nog getoond hoeveel suikerklontjes er in bepaalde pakjes of blikjes drinken zitten. En natuurlijk dat waterdrinken gezond, goedkoop en lekker is.

Freya en Sanne sloten ook af met de Pasapas. Het was een groot succes. De live stream werd op het hoogtepunt door bijna 1300 huishoudens bekeken en inmiddels is de video die online staat al ruim 6000 keer bekeken. Ook waren er op social veel kinderen te zien die actief meededen met deze Koningsspelen.

SportSupport kijkt met veel plezier terug op deze online editie en bedankt Alex Nelissen en Dans- en Balletstudio Jolein voor hun vrijwillige bijdrage aan dit online event en natuurlijk een groot applaus voor alle kinderen en ouders die enthousiast meegedaan hebben. Op dinsdag 21 en donderdag 23 april a.s. kunnen kinderen om 10:00 uur ook nog meedoen met een live stream gymles via het YouTube kanaal: SportSupportHaarlem