Op woensdag 24 februari werd de SportInstuif in IJmuiden georganiseerd door de buurtsportcoaches van SportSupport. Maar liefst 120 kinderen uit groep 1 t/m 8 werden in beweging gebracht.

Tijdens een SportInstuif kunnen deelnemers kennismaken met verschillende sporten. Elke groep deed maar liefst vier verschillende spellen. Groep 1 t/m 4 speelde diamantroof, hockey, leeuwentikkertje en mijnenveld of boter/kaas & eieren. Groep 5 t/m 8 speelden teamsporten zoals: hockey, korfbal, voetbal en trefbal.

In verband met de hoeveelheid aanmeldingen is er nog een extra blok toegevoegd. Dit zat ook alweer snel vol met kinderen uit groep 1 t/m 5. Ook hier werd hockey, diamantroof, voetbal en iemand is hem/niemand is hem gespeeld.

Alle kinderen werden na vijf kwartier weer opgehaald door hun ouders. De kids vonden het super en vonden echt alles leuk. Ook de ouders waren blij dat er iets georganiseerd werd in deze tijd. Het geeft de kinderen weer inspiratie om zelf weer meer te bewegen. De organisatie kreeg ook complimenten over het secuur omgaan met alleen naar huis, of niet. Dit vooral omdat er veel kinderen wat verder weg kwamen, denk hierbij aan Beverwijk, Vogelenzang, Bloemendaal, Velserbroek & Santpoort.

De activiteit was een groot succes. De behoefte om kinderen iets te bieden en lekker te laten bewegen is groter dan ooit.