Op woensdag 29 september stond het Kopje van Bloemendaal centraal tijdens de eerste editie van de Alpe D’Huez voor kinderen. Dit evenement werd georganiseerd door SportSupport en Welzijn Bloemendaal. Net als bij de echte Alpe D’Huez werd er geld ingezameld om wetenschappelijk onderzoek naar kanker te steunen. De stichting waarvoor  de kinderen geld inzamelde en aandacht vroegen was KiKa.

De dertien kinderen van de leeftijd acht tot twaalf jaar mochten bij aankomst eerst de sponsorkaarten inleveren, waarna ze het parcour mochten verkennen. Het parcour bestond uit een rondje waarbij ze het Kopje van Bloemendaal op en af reden. Om 14.45 werd er na het loslaten van de ballonnen officieel gestart door de deelnemers. Vervolgens werd er op verschillende fietstypes hard geploegd en gezwoegd door de kids om de berg op te komen. Het supportende publiek dat was meegekomen hielp hier zeker een handje aan mee. Dit alles resulteerde in een hele boel rondjes en een aantal rooie koppies.

Aan het einde van het evenement werd er via een check het totaal bedrag qua sponsoring bekendgemaakt. In totaal is er rond de 1250 euro ingezameld voor de stichting KiKa. Het grootste sponsorbedrag per individu bestond uit maar liefst 440 euro. Een geweldige prestatie van alle kids en deze kunnen ook zeker trots zijn op zichzelf. Op naar de volgende editie van de Alpe D’Huez 4 kids!

fb-foto-alpe