Vorige week was de ‘Week voor de Gezonde Jeugd’, veel scholen en organisaties hebben hier met extra activiteiten aandacht aan geschonken. Zo ook school voor speciaal onderwijs, zorg en revalidatie de Parel in Haarlem Zuid. De kinderen hebben die middag genoten tijdens de speciaal georganiseerde sportmiddag.

Wethouder Jur Botter heeft deze sportieve middag geopend en na een gezamenlijke warming-up verspreidden de kinderen zich over de activiteiten. Er waren veel verschillende sportclinics. Zo verzorgde de Koninklijke HFC een voetbalclinic op het officiële Cruyffcourt op het binnenplein van de school. Er was rolstoelhockey, gegeven door de Kennemer Keien en korfbal door HKC Haarlem en kinderen hebben lekker gedanst op de beats van DSG. “Het is geweldig om te zien hoe de kinderen aan het genieten zijn van deze middag” aldus Marije de Wolf (JOGG-regisseur Haarlem). Zelfs Druppie, de Haarlemse drinkwater mascotte van JOGG Haarlem, was aanwezig om met de kinderen te sporten én hen aan te moedigen tijdens de activiteiten.

De Parel is begin dit jaar gestart met een gezonde maand. Tijdens deze gezonde maand werd er veel aandacht geschonken aan voeding en water. Zo kwam JOGG Haarlem langs met de ‘Drink water campagne’. “Hier is het idee ook ontstaan” zegt Marije. “School vindt sport en spel heel erg belangrijk en de combinatie met JOGG en de ‘Week voor de Gezonde Jeugd’ was snel gemaakt. Maar dit kon niet zonder alle verenigingen, met een aangepast sporten aanbod, uit de buurt. Mede door de inzet van deze clubs was de middag een groot succes want zij hebben alle sport- en beweegclinics gegeven.”

De themaweek voor de gezonde jeugd is een initiatief van JOGG NL waarbij verschillende JOGG gemeenten extra aandacht besteden aan het thema gezondheid met verschillende activiteiten. Deze sportmiddag op de Parel is georganiseerd in samenwerking met de school, JOGG Haarlem en SportSupport.