Op vrijdag 29 maart vond de Open Dag plaats van de Buurtsportvereniging ‘Europawijk verenigt zich’ op het sportcomplex van SV Olympia Haarlem. Zo’n 150 kinderen en ouders deden enthousiast mee met de aangeboden sportclinics.

De Open Dag was bedoeld voor kinderen en volwassenen uit de wijk om kennis te maken met alle verschillende nieuwe sport- en welzijnsactiviteiten die in het 12-weekse aanbod zijn opgenomen. Kinderen waren deze middag fanatiek aan het squashen en deden enthousiast mee met freerunnen en Baseball five. De ‘Healthy Sisters’ waren er om gezonde shakes te maken. “Een mooi begin om het kennismakingsaanbod onder de aandacht te brengen,” aldus Cora Zijlstra, projectleider van de Buurtsportvereniging.

Afgelopen maandag 1 april is het kennisaanbod gestart en kunnen kinderen en volwassenen binnen de 11 nieuwe activiteiten in Europawijk een sport kiezen voor de komende 12 weken. Zo is bijvoorbeeld op dinsdag ouder-kind gym of tijdens de competitiewedstrijden wordt er aan de kleinere broertjes en zusjes voorgelezen. Daarnaast worden deze sporten ook aangeboden: tennis, freerunnen, zaalvoetbal, honk- en softbal, voetbalskills voor meiden, basketbal voor meiden, squash en BBB training. Een mooi vol programma. Bekijk het hele aanbod op deze link.

De Buurtsportvereniging is een koepel waaronder verschillende sportverenigingen, maar ook jongeren- en welzijnsorganisaties als partners nieuwe sportgerelateerde activiteiten in de wijk uitzetten. Dit initiatief is opgestart om krachten te bundelen en de samenwerking tussen de partners in de wijk te versterken en de buurtbewoners meer te betrekken bij de wijk. In Haarlem-Oost is al een succesvolle lancering geweest van de Buurtsportvereniging die inmiddels op eigen kracht verder draait.

Voor meer informatie over de BuurtSportVereniging neem contact op met Cora Zijlstra, 023 233 037 217 of czijlstra@sportsupport.nl