Op dinsdag 28 juli was er voor de kinderen van Les Petit een super leuke ZomerInstuif georganiseerd door SportSupport. Er waren op de sportvelden in Vogelenzang en in de gymzaal van basisschool IKC de Paradijsvogel maar liefst 80 kinderen van 8 verschillende vestigingen van Les Petits Kinderopvang aanwezig.

Deze Instuif was speciaal voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Ze kregen 6 verschillende sportclinics. Dans en balletstudio Jolein leerde de kinderen een leuke dans. Er werd getennist op de banen van TV Vogelenzang onder leiding van een buurtsportcoach van SportSupport. Een mooie ervaring voor velen om eens op een echte tennisbaan te staan. Daarnaast konden de kinderen op de velden van SV Vogelenzang meedoen met voetbal, knotshockey en een leuke sport en spel activiteit. Als laatste was er een creatief onderdeel, de deelnemers konden sieraden maken en kleurplaten inkleuren.

Dit jaar was de derde editie van de ZomerInstuif.  SportSupport vindt het belangrijk dat kinderen ook in de zomervakantie blijven bewegen en Les Petits vindt het leuk dat de kinderen van alle vestigingen samen komen om iets leuks te doen. Zo zijn de handen ineen geslagen en is deze sportieve en gezellige dag tot stand gekomen. Kinderen maken kennis met verschillende sporten en hebben daarnaast een extra leuke dag in de vakantie.

Het was een geslaagde dag, de kinderen en de buurtsportcoaches hadden veel plezier. Ook de medewerkers  van Les Petits waren enthousiast.  Zo werd er door jong en oud lekker bewogen. “Echt een hele mooie en leuke dag, de kinderen hebben genoten”  aldus een van de leidsters.