Voorafgaande aan de wedstrijd Telstar – FC Dordrecht is op vrijdag 13 oktober voor de zesde keer de eindronde gespeeld van de Telstar Streetleague. Met veel enthousiasme en fanatisme streden de jongens en meiden van 12 tot 16 jaar om de eer en de overwinning op het heilige kunstgras van het Rabobank IJmond Stadion in Velsen-Zuid.

In juni en juli waren er in de diverse wijken voorrondes gehouden, voor het eerst dit jaar ook in Haarlem-Noord. En met succes, want uiteindelijk bleken drie van de vier prijzen naar Haarlemse deelnemers te gaan!

Bij de jongens werd de finale gewonnen door de Atlas Lions uit IJmuiden-Zeewijk. Zij versloegen de Velsen Stieren uit Velsen-Noord met 2-0. Bij de dames was het een mooie gelijk opgaande strijd tussen Girl Power uit Haarlem-Noord en Unicorn Power uit IJmuiden-Zeewijk. Uiteindelijk ging Girl Power er met de winst vandoor. De twee winnende teams ontvingen de bekers uit handen van wethouder Annette Baerveldt en directeur Michiel Dussel van sponsor Van Mossel Peugeot.

Oud-international en voormalig Telstar Coryfee Ruud Geels reikte de prijzen uit voor de beste speler en beste speelster. Bij de jongens viel zijn oog op Ivan Sonnemans (zoon van judoka Ben Sonnemans). Bij de meiden ging de bokaal naar Saloua Hamochi. Deze beide winnaars komen dus uit Haarlem-Noord.

De Street League wordt jaarlijks georganiseerd door Telstar Thuis in de Wijk in samenwerking met het jongerenwerk van stichting Welzijn Velsen, de buurtsportcoaches van SportSupport en de club Telstar. Het evenement wordt financieel mogelijk gemaakt door Van Mossel Peugeot en de gemeente Velsen.

Naast het voetballen, kunnen de deelnemers ook punten verdienen met een wijkbijdrage. Bijvoorbeeld door te helpen bij een buurtfeest of het schoonmaken van een plantsoen. Een team kan alleen in de eindronde komen als de wijkbijdrage ook daadwerkelijk is uitgevoerd.

Nieuw dit jaar bij de voorrondes waren de side-events, georganiseerd door de gemeente en de stichting Cultureel Festival Velsen, die in het teken stonden van ontmoeting en respect tussen de diverse culturen. Deze side-events bestonden uit ludieke sporten zoals rokvoetbal en Sumo-worstelen, een multiculti-quiz en hapjes en drankjes uit Marokko, Turkije en Syrië.