*korfbalverenigingen strijden tijdens de Haarlemse Korfbal week om felbegeerde beker*

De Haarlemse korfbalweek (HKW) is een mooie sporttraditie in onze regio die dit jaar voor de 15de keer georganiseerd wordt. Als laatste voorbereiding op het zaalseizoen strijden de senioren en junioren van de regionale korfbalclubs om de felbegeerde HKW beker. De sportieve en gezellige korfbalweek vindt plaats van 31 oktober t/m 4 november in het Kennemersportcentrum. Een sportief toernooi dat al jaren veel bezoekers aantrekt en waarbij toeschouwers op het puntje van hun stoel zitten, want spannend wordt het zeker!

De aanmeldingen uit de regio stromen binnen en wijzen op een goed bezet toernooi. Bij de korfbalweek wordt na de eerste helft van de veldcompetitie zichtbaar hoever de korfbalverenigingen in hun zaalambities staan. Aurora was gedegradeerd naar de vierde klasse en wil zich terug knokken naar de derde klasse. Haarlem stormt vol ambitie de tweede klasse in, maar moet het wel gaan waarmaken. Rapid heeft juist een stapje teruggedaan naar de tweede klasse maar kijkt nu weer omhoog. En Oosterkwartier heeft vorige jaar net de promotie gemist, maar gaat weer voor een plaats in de derde klasse.

Ook aan de allerkleinste wordt gedacht. Zaterdag 4 november zullen er diverse sportieve activiteiten worden georganiseerd voor kinderen van 3 t/m 5 jaar. Zo maken kinderen op een leuke manier kennis met korfbal. Deze activiteiten zijn gratis. Dus tevens een mooie gelegenheid om als ouder het korfbalspel op hoog niveau te aanschouwen.

Alle actuele informatie over de korfbalweek en het programma is te vinden op http://www.haarlemsekorfbalweek.nl/.

De Haarlemse korfbalweek is een van de initiatieven van Stichting Korfbal Haarlem. Een uniek samenwerkingsverband van de Haarlemse korfbalverenigingen om de mooie korfbalsport in de Spaarnestad verder uit te bouwen en te promoten.