In 1985 begonnen als de Trosloop, vervolgens 9 jaar de Zilveren Kruis Achmea Loop en inmiddels 4 jaar met een trotse hoofdsponsor… de Vitaminstore Halve van Haarlem! Dit hardloopspektakel hoort al 34 jaar tot de bekendste en mooiste sportevenementen die Haarlem rijk is. Dit jaar staat dit fantastische evenement op zondag 30 september op de agenda.

“Het is een prachtig hardloopevenement onder andere door het afwisselende parcours” trapt Stefan Schilder, coördinator Vitaminstore Halve van Haarlem, met een grote glimlach af. “Het parcours loopt onder andere door de stad maar gaat bij de halve marathon tevens door de Kennemerduinen en over de Zeeweg. Een parcours met veel vals plat en daarmee een halve marathon met een randje. Een van de deelnemers vergeleek het vorig jaar met zijn beleving van de New York Marathon. Dat is een natuurlijk een prachtig compliment.” Schrijf je je in voor komende editie dan krijg je een gratis runningshirt van sponsor 361°.

Bij de Vitaminstore Halve van Haarlem kun je kiezen uit de Kabouterloop, de Kidsrun, de 5 of 10 km of natuurlijk het pronkstuk: de halve marathon. Alle onderdelen worden dankzij het enthousiaste publiek en aanmoedigende muziek echt een feestje! Daarnaast is er een grote bedrijvenloop. Stefan: “We hebben elk jaar rond de 100 bedrijventeams. Het is een sportieve manier om je bedrijf op de kaart te zetten. Denk aan de voorpret door met je collega’s samen te trainen.” Daarnaast is een bedrijvenloop aantrekkelijk om relaties voor uit te nodigen. Zo laat je zien dat jouw bedrijf vitaliteit hoog in het vaandel heeft staan. “Dit jaar is de businesslocatie op het start en finish terrein, de Grote Markt. Elk bedrijventeam geniet van een compleet verzorgd arrangement en na afloop onder het genot van een hapje en een drankje, gezellig bijpraten en netwerken.”

Zo’n groot sportevenement organiseert Stefan natuurlijk niet alleen. Naast het team van SportSupport collega’s, helpen elk jaar zo’n 250 vrijwilligers mee. “Deze vrijwilligers zijn echt onmisbaar. Ze worden ingezet als verkeersregelaar, op waterpost, langs het parcours, bij het medailles uitreiken, bij het startnummers ophalen, om het hele circus op te bouwen en af te breken, noem maar op. Elk jaar weer een kippenvel moment om te zien dat iedereen zich met zoveel plezier inzet voor dit evenement. Bijzonder om Haarlem op deze manier samen op de kaart te zetten.” Sluit Stefan zijn verhaal af.

De Vitaminstore Halve van Haarlem wordt georganiseerd door SportSupport en is het 4e onderdeel van het RSM Loopcircuit, powered by Run2Day Haarlem.

Het RSM Loopcircuit powered, by Run2Day Haarlem bestaat uit de volgende lopen:
Weleda Pim Mulier Loop
HUGO BOSS Letterenloop
ZorgSpecialist Grachtenloop
Vitaminstore Halve van Haarlem
Heemstede Loop