Afgelopen 2, 4 en 5 november vond het jaarlijkse Sportontbijt plaats in Hillegom. Het Sportontbijt wordt sinds 2017 georganiseerd door Hillegom in Beweging (SportSupport), en met succes. Inmiddels doen zes van de zeven basisscholen van Hillegom mee en vinden dankzij het evenement steeds meer kinderen de weg naar de sportverenigingen. Buurtsportcoach Colin van der Klauw noemde het een geslaagde editie: “We gingen bijna ten onder aan ons eigen succes!”

Het team van Hillegom in Beweging koppelde het Sportontbijt een aantal jaar geleden aan het Nationaal Schoolontbijt. Om kinderen de meerwaarde van een gezond ontbijt mee te geven, in combinatie met verbinding aan sport. Het Sportontbijt wordt georganiseerd voor de groepen 4 en 5 van de basisscholen in Hillegom. De kinderen zijn op deze leeftijd net klaar met zwemlessen en klaar voor het kiezen van een sport. Op deze manier geeft Hillegom in Beweging kinderen de kans om een geschikte sport uit te kiezen en kunnen sportverenigingen zichzelf promoten.

Tijdens het Sportontbijt komen elke dag rond de 100 kinderen bij elkaar. De dag wordt gestart met een gezamenlijk ontbijt in de sporthal. Hierbij wordt het belang van een gezond ontbijt meegegeven door bijvoorbeeld kaas, kipfilet en fruit op tafel te zetten in plaats van hagelslag en vlokken. Hiermee hoopt Hillegom in Beweging kinderen te stimuleren gezondere keuzes te maken in de toekomst. Na het ontbijt worden door sportverenigingen uit Hillegom verschillende sportactiviteiten georganiseerd van zo’n 15 tot 20 minuten en kunnen de kinderen kennismaken met bijvoorbeeld voetbal, boksen, kickboksen, dans, tafeltennis of badminton.

“Het mooie aan het Sportontbijt is dat kinderen in aanraking komen met sport van een hoger niveau”, zegt buurtsportcoach Colin. “De sportverenigingen pakken namelijk groot uit tijdens het Sportontbijt. Ze hebben natuurlijk veel mogelijkheden en materialen en dat werkt onderscheidend van een gewone les. Daarom vinden kinderen het extra leuk. Op de dag van het Sportontbijt zie ik alleen maar blije gezichten. Van zowel kinderen als leerkrachten. Iedereen is enthousiast.”