Iedere twee weken een column van de buurtsportcoaches van Velsen. Vandaag is het woord aan Milanne Teunissen zij is buurtsportcoach in IJmuiden en richt zich vooral op de basisscholen in Zee- en Duinwijk. Tevens ondersteunt zij zwembad de Heerenduinen met de activiteiten die gericht zijn op basisschooljeugd. In deze column aandacht voor de zwemvierdaagse in de Heerenduinen.

De Zwem4Daagse

Vorige week was alweer de 38ste editie van de Zwem4Daagse in zwembad de Heerenduinen. Iedereen zwemt in deze week één of twee kilometer. Het hangt van de leeftijd af hoeveel baantje je moet zwemmen. De jonge kinderen zwemmen 10 baantjes van 25 meter en vanaf 10 jaar zwem je 20 baantjes van 25 meter. Zo heb je aan het einde genoeg gezwommen om je medaille op te halen.
Bij de Zwem4Daagse regel ik alle inschrijvingen van de kinderen en de communicatie naar deze jonge deelnemers. Alle Velsense basisscholen krijgen van mij een brief met de informatie hoe ze zich kunnen aanmelden. Op alle basisscholen in IJmuiden en Velsen Noord hangen onze bekende ‘Blauwe Sport Brievenbussen’, zodat de kinderen makkelijk hun aanmeldformulier daarin kunnen stoppen. Kinderen die in Velserbroek, Santpoort of Driehuis wonen schreven zich in via jeugdsportpasvelsen.nl
Kinderen die zich via ons hadden aangemeld kregen maar liefst € 5,- korting op hun deelnamebedrag. Dat is toch heel veel, zeker als je ziet dat er hele gezinnen deelnemen aan deze leuke sportieve week!Dit jaar zaten de brievenbussen zo vol en via internet stroomde de aanmeldingen binnen, we hadden een record aantal deelnemende kinderen, maar liefst 425!

Bij de Buurtsportcoach je kaartje ophalen

Op maandag 10 juli konden de zwemkaartjes bij ons (de Buurtsportcoaches) worden opgehaald. Vanaf 17.30 uur zaten wij klaar om iedereen van zijn of haar kaartje te voor zien en wat was het druk! Lange rijen voor de ingang van het zwembad, maar wel allemaal enthousiaste gezichten.
Wat ik leuk vind om te zien, is dat sommige kinderen deelnemen aan bijna al onze activiteiten. Als ik nu ergens door IJmuiden loop, hoor ik soms ‘Hé, dat is de sportjuf’, altijd leuk om deze kinderen dan hun kaartje te geven en even succes en vooral veel plezier te wensen tijdens het zwemmen.

Meer dan alleen zwemmen

Als je klaar was met het zwemmen van je baantjes kon je nog allemaal andere leuke en sportieve activiteiten doen. Er was een hele leuke buikschuifbaan, je kon voetballen, hockeyen of verschillende golf spellen doen. Binnen kon er zelfs nog worden gesnorkeld. Zo konden de kinderen er een leuke sportieve avond van maken.
Zelf heb ik ook één avond mee gezwommen met een groepje kinderen dat altijd meedoet met mijn SportMix in IJmuiden Zeewijk. Dat is dan ook meteen een leuke afsluiting van het schooljaar!

 

IMG_5834IMG_5836IMG_5835