Dit jaar was de wind het natuur element waar alle deelnemers tijdens de 9e editie van de Scheveningen Zandvoort Marathon mee in gevecht moesten. Ondanks het zonnige voorjaarsweer stond er een frisse Noordoostenwind dus de lopers hadden het hele parcours richting Zandvoort een fikse wind tegen. En de laatste 10 kilometer hakte er bij veel lopers in. Maar toch hebben ze allemaal genoten. Het is niet zomaar een marathon: elk jaar weer uniek door de conditie van het strand en omdat je natuurlijk niet weet wat het weer doet.

De kinderen die meededen aan de KidsRun vonden het super gaaf om mee te lopen. Sommigen voor het eerst en anderen al voor de tweede keer. Door het mooie weer was het druk om op het strand bij de verschillende kustplaatsen en daardoor veel publiek langs het parcours. Dat geeft toch ook altijd een extra boost als je aangemoedigd wordt. Sommige kinderen hadden het zwaarder verwacht maar door het kletsen, elkaar aanmoedigen en het vele wisselen vlogen de 42 kilometers voorbij. Een prachtige ervaring om zo voor het goede doel Terre des Hommes geld binnen te halen. Team VAV Veenendaal is dit jaar als eerste gefinisht en vlak erachter kwam KAV Haarlem en een mooie derde plek voor Pallas Wageningen. De beker voor de KidsRun gaat elk jaar naar het team wat het hoogste bedrag heeft opgehaald voor het goede doel: dit jaar was dit Willem III uit Amsterdam.

IMG_3233De winnaar van de individuele marathon was Dries Wiewouters in een tijd van 3:18:27 uur, een Belg die dit jaar voor de tweede keer meedeed en gehoopt had op een top 3 positie maar hoe mooi is het om deze ultieme kustmarathon om je eigen naam te schrijven. Petra Lampaert uit Leuven kwam dit jaar als eerst bij de vrouwen over de streep in een tijd van 3:53:34 uur.

De winnaars van de duo estafette waren Frank van den Endt en Paul de Boer (3:24:17 uur). Het team wat als tweede binnen kwam had slechts een keer gewisseld op de helft en het ging lekker ondanks de wind. Volgend jaar doen ze weer mee maar dan in een andere samenstelling. Dan krijgen we een vrouwen duo team en gaat de man individueel lopen. Het eerste volwassen estafetteteam wat over de finish kwam was Bewegen aan Zee.

Nieuw dit jaar was de toevoeging van de wandelmarathon. De eerste wandelaars kwamen na 15.00 uur binnen. En hebben net als de lopers een zware tocht gehad. Mede door het weer en doordat je een groot gedeelte over het strand loopt waar het zand op veel plekken mul was. Maar toch hebben ze allemaal genoten van deze uitdaging.

We kijken terug op een geslaagde editie van deze unieke strandmarathon. In totaal is er ruim €8.000 opgehaald voor Terre des Hommes. Wij bedanken alle vrijwilligers voor hun bijdrage en natuurlijk beachclub Culpeper Scheveningen en RapaNui Zandvoort voor hun gastvrijheid tijdens de start en finish. Wij hopen alle lopers volgend jaar weer te begroeten op het lustrum van de Scheveningen Zandvoort Marathon.