Informatieavond diabetes en bewegen

By 18 apr 2018Agenda

Kom naar de Informatieavond diabetes en bewegen:
Programma voor mensen die willen deelnemen aan de Challenge, maar ook anderen die meer willen weten over bewegen bij diabetes. Met ervaringsdeskundigen en diabetesverpleegkundigen uit het Spaarne Gasthuis.

Woensdag 18 april | Spaarne Gasthuis Haarlem Zuid | 19:30 uur

Nationale Diabetes Challenge
Vanaf donderdag 17 mei organiseren verschillende zorgverleners uit de regio in samenwerking  met SportSupport een 20-weekse wandeltraining. Onder begeleiding van een professionele wandeltrainer bereiden max 30 deelnemers  zich stapsgewijs voor op de Nationale Diabetes Challenge in september.

Bewegen helpt complicaties te voorkomen
Diabetesverpleegkundige Ilona Verschoor (Spaarne Gasthuis): “In de behandeling van diabetes wordt een gezonde leefstijl steeds belangrijker. Regelmatig sporten en bewegen kan complicaties op latere leeftijd voorkomen. Het helpt je bloedglucosewaarden onder controle te houden/krijgen, waardoor je je beter, gezonder en zelfverzekerder voelt.”

Wat houdt de Challenge in?
Vanaf 17 mei gaan we 20 weken lang elke week een uur ( iedere donderdag 19.00 uur) samen wandelen. Wet trainen voor de Nationale Diabetes Challenge in de week van 26 t/m 29 september 2018. Het doel is om dan 4 dagen achtereen te wandelen. De laatste dag (zaterdag 29 september) komen alle teams van Nederland bijeen in Amsterdam. Gezamenlijk leggen we dan de laatste kilometers af en we finishen op het Challenge Diabetes Festival in het Olympisch stadion Amsterdam.

Meedoen? Wilt u meedoen? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Lucia Grooff Lgrooff@sportsupport.nl of tel : 023-5260302

Kosten: 1 euro per wandeling, (5 euro voor de finish). Vol=Vol