De inschrijving voor de ZorgSpecialist Grachtenloop is geopend. Vrijdag 22 juni klinkt voor de 24e keer het startschot van deze Haarlemse klassieker. Een gezellige en sportieve loopavond voor jong en oud. Ook dit jaar verwacht de organisatie weer ruim 4000 lopers.

Deze midzomeravondloop langs de Haarlemse grachten combineert het hardlopen met de gezelligheid van de Haarlemse binnenstad. De deelnemers maken een ronde door het centrum van Haarlem en passeren daarbij de diverse culturele en toeristische trekpleisters. Langs dit fraaie parcours worden de lopers aangemoedigd door de vele enthousiaste toeschouwers.

De ZorgSpecialist Grachtenloop kent drie afstanden; KidsRun (1 km), 5 km en 10 km. Tevens is de bedrijvenloop een populair onderdeel. In 2017 was de bedrijvenloop helemaal uitverkocht. Veel bedrijven zien de Grachtenloop als een sportieve uitdaging die het teamgevoel versterkt binnen het bedrijf. Meer info en inschrijven op grachtenloop.nl

De ZorgSpecialist Grachtenloop is een van de hardloopevenementen van het RSM Loopcircuit, powered by Run2Day Haarlem. Het loopcircuit start 22 april met de 78e Weleda Pim Mulierloop, vervolgens staat 3 juni de HUGO BOSS Letterenloop op de agenda gevolgd door de Grachtenloop op 22 juni. Daarna is de Vitaminstore Halve van Haarlem aan de beurt op 30 september. Op 28 oktober is de Heemstede Loop de afsluitende loop van het loopcircuit.