Vrijdag 29 mei was de Nationale balkon beweegdag. Dit werd in Haarlem ook enthousiast opgepakt met een kleinschalig evenement voor de inwoners van het Reinaldahuis en aanleunwoningen.

Het nationale doel was om heel veel ouderen in Nederland, op de balkons of in de tuin op afstand, te laten bewegen: het balkon bewegen. Bij het Reinaldahuis is afgelopen periode wekelijks balkon bewegen georganiseerd dus het was logisch om hier ook de Nationale balkon beweegdag te organiseren.

Omdat het een speciale nationale editie was, bedacht SportSupport om er een beweegbingo van te maken. Een mooie combinatie van een spel- en beweegmoment. De ochtend begon met een  demonstratie van professioneel tafeltennisster Bettine Vriesekoop die samen met MJ tafeltennis voor een half uur een spektakel neerzette. Zelfs met een koekenpan en een pingpong badje ter grootte van een munt werd er heen en weer geslagen. De bewoners mochten met een badje diverse slagen nadoen om aan het einde feestelijk een ballon weg te slaan.

Vervolgens ging de beweegbingo starten. Er werd gespeeld met een echt bingospel alleen moesten de deelnemers op bijna ieder gevallen nummer een beweging nadoen die de sport- en spelleidster van SportSupport voordeed. Dit ging van een denkbeeldig appeltje plukken naar zwemmen en van boksen naar op de tenen staan. Er werd volop meegedaan en mensen genoten zichtbaar van het spel en het bewegen in het zonnetje. Maar liefst 5 inwoners gingen er vandoor met de hoofdprijs. De andere deelnemers werden beloond met een handige beweegposter die ze ook als placemat kunnen gebruiken.

Een zeer geslaagde ochtend door een fijne en snelle samenwerking tussen verschillende partijen. Deze ochtend is tot stand gekomen door het Ouderenfonds, de Vriendenloterij, SportSupport, het Reinaldahuis en MJ tafeltennis.