bij Kinderopvang Haarlem, locatie Kleef & Co

HAARLEM – Woensdag 25 januari was de kick-off van de Nationale Voorleesdagen. Veel bekende Nederlanders hebben voorgelezen op scholen, kinderopvangorganisaties, bibliotheken en veel meer. Op kinderdagverblijf Kleef en Co, een locatie van Kinderopvang Haarlem, werd niet alleen voorgelezen, de kinderen gingen ook lekker bewegen op een les Beweegkriebels van SportSupport. Zo gingen de kinderen het boek echt beleven!

Lekker bewegen na eerst heel aandachtig geluisterd te hebben na een spannend verhaal is natuurlijk een goede combinatie. Kinderen moeten hun energie kwijt en wat is er dan lekkerder om te bewegen en dansen op de liedjes en muziek van een les Beweegkriebels. De Nationale Voorleesdagen waren dan ook bij uitstek een mooi moment om lezen en bewegen samen te voegen.

Waarom is bewegen belangrijk voor kinderen?

Beweging leidt tot een betere gezondheid, maar dat is niet het belangrijkste: door te bewegen steken kinderen ontzettend veel vaardigheden op die later bij het leren belangrijk zijn. Het prikkelt hun hersenen, ze ontwikkelen er hun zintuigen en hun persoonlijkheid door. Hun motorische groei vormt de basis voor alle verdere ontwikkeling. Bovendien geeft samen bewegen ook veel plezier!

Kinderopvang Haarlem en Sportsupport versterken de samenwerking

Kinderopvang Haarlem en Sportsupport werken al jaren samen om bewegen te bevorderen bij kinderen. Niet alleen voor kinderen van de BSO, maar ook voor kinderen van het kinderdagverblijf. Peuters krijgen vanaf dit jaar structureel les in “beweegkriebels”, gegeven door de buurtsportcoach van Sportsupport. Op alle vestigingen van Kinderopvang Haarlem wordt veel aan sport en bewegen gedaan. Deze activiteiten worden georganiseerd door de medewerkers zelf of door de buurtsportcoaches van Sportsupport. “Zo stimuleren we samen het sporten en bewegen en laten kinderen kennis maken met diverse sporten van jongs af aan.” Aldus Danielle de Graaf van Kinderopvang Haarlem. ‘Een doelstelling waar de buurtsportcoaches van SportSupport wekelijks wijkgericht mee actief zijn en waarmee Kinderopvang Haarlem invulling geeft aan de doelstellingen binnen het programma Jongeren Op Gezond Gewicht in Haarlem.’ Aldus Bas de Wit van SportSupport.

Kinderopvang Haarlem is met 36 locaties de grootste kinderopvang organisatie in Haarlem en bestaat al meer dan 25 jaar. Zij bieden opvang aan kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar en zorgen ervoor dat kinderen in de opvang een fijne tijd doomaken. Je kan als kind jezelf zijn. Je kan de wereld om je heen ontdekken, plezier maken en ontwikkelen in een veilige omgeving onder begeleiding van professionele pedagogisch medewerkers.

SportSupport is al meer dan 20 jaar actief in de regio Zuid-Kennemerland op het gebied van sport en bewegen in de meest brede zin van het woord. Breedtesportstimulering in de vorm van o.a. naschoolse activiteiten, druppiekunde, peutergym en Sport in de Wijk, Topsport en de organisatie van een aantal regionale hardloopevenementen. SportSupport, een leven lang gezond actief!

Wilt u meer weten over inzet van buurtsportcoaches in uw gemeente? Neem contact op met Bas de Wit, 023 – 526 03 02 of mail bdewit@sportsupport.nl

Afbeelding4 Afbeelding3 Afbeelding2 Afbeelding1