Op woensdag 22 september organiseerden de Nederlandse drinkwaterbedrijven gezamenlijk de Nationale Kraanwaterdag. Ook in Lisse werd dit feestelijk gevierd op SKOL BSO de Joseph en de SKOL BSO de WirWar met een leerzame les over het belang van water drinken.

Beide BSO’s ontvingen gratis educatieve materialen om onder andere een aantrekkelijke les te geven waarbij kinderen meekrijgen waarom kraanwater zo gezond is en dat het een duurzame keuze is. Druppie, de drinkwater mascotte van JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst) kwam ook even langs bij de kinderen van de BSO’s.

De Nationale Kraanwaterdag viel midden in de Nationale Sportweek. Daarom had het Team Buurtsportcoaches van Lisse na schooltijd de activiteit LOS! georganiseerd bij de Waterkanten, want waterdrinken en bewegen gaan hand in hand samen. Alle kinderen kregen na de sportieve middag een appel van Druppie. Daarnaast werden de kinderen nogmaals geattendeerd op de nieuwe boekjes van Sjors Sportief en Creatief. In deze boekjes staan ontzettend veel sportieve en creatieve activiteiten waar kinderen kennis mee kunnen maken, vaak nog gratis ook! Inschrijven kan via lisseactief.nl

Op de Nationale Kraanwaterdag wordt er aandacht gevraagd voor kraanwater als gezonde en sportieve dorstlesser. Voldoende water drinken draagt bij aan een gezonde levensstijl. Nergens ter wereld is de kwaliteit van het drinkwater zo hoog als in Nederland.