Op donderdag 21 oktober organiseerde het Team Buurtsportcoaches Lisse in samenwerking met de verschillende (sport)verenigingen en Dunea op sportpark Ter Specke de grote Sportinstuif. Zo’n 150 kinderen konden kennis maken met de verschillende sporten op het sportpark. Vanuit de Nederlandse Sportraad bezochten Michael van Praag (voorzitter) en Jiske Griffioen (raadslid) het evenement om in de praktijk te ervaren wat de rol van de buurtsportcoaches inhoudt.

Juvat Westendorp (ambassadeur JOGG-aanpak) onder andere bekend van ‘Het perfecte plaatje’ en ‘Goede Tijden Slechte Tijden’ verzorgde de warming up voor alle kinderen. Daarna verspreidden de kinderen zich over het sportpark om verschillende activiteiten te doen zoals dansen, atletiek, voetbal, tennis, honkbal, wielrennen en hockey. De activiteiten werden verzorgd door de verschillende verenigingen.

Buurtsportcoaches leggen verbindingen
Met de Sportinstuif slaan het Team Buurtsportcoaches Lisse, de (sport)verenigingen op Ter Specke en Dunea de handen ineen. In Lisse wordt volgens de JOGG-aanpak gewerkt; integraal samenwerken aan een gezonde omgeving voor de jeugd.
De bijzondere samenwerking vond plaats onder toeziend oog van Michael van Praag (Voorzitter Nederlandse Sportraad) en Jiske Griffioen (Sportraadslid). De Nederlandse Sportraad kreeg op deze wijze inzicht in het werk van een Buurtsportcoach. In gesprek met de Buurtsportcoach vertelde Michael van Praag: “Het is fijn om nu eens met de Buurtsportcoach zelf in gesprek te gaan in plaats van het over de Buurtsportcoach te hebben. Ondanks dat er nu al erg goed werk wordt geleverd valt er nog een hoop winst te halen en dat zit het met name in de samenwerking tussen lokale en landelijke politiek en de integraliteit tussen de verschillende beleidsterreinen.”.

Invulling Sportakkoord
Het Team Buurtsportcoaches geeft samen met partners invulling aan het lokale Sportakkoord, onderdeel van het meerjarenprogramma Sporten, bewegen en spelen. Sport is een maatschappelijk bindmiddel. Het bevordert een gezonde leefstijl en heeft een belangrijke sociale component: een inclusieve samenleving.

Meer informatie over Nederlandse Sportraad zie: www.nederlandse-sportraad.nl

Foto’s: René van Dam