Openjewereld.nu voor een kind bij jou op school, sportclub of in de buurt.

Veel kinderen wachten op een veilige en fijne plek bij een pleeggezin. In de regio IJmond en Zuid Kennemerland zijn er te weinig pleegouders. Ook in de omgeving van jullie school  of sportclub wachten kinderen op een (deeltijd) plek.
Middels de campagne Openjewereld.nu willen de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen samen met de gemeenten Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Zandvoort en alle pleegzorgaanbieders in de regio Zuid Kennemerland en IJmond nieuwe pleegouders vinden.

Openjewereld.nu
Ieder kind wil gewoon zijn en verdient het om op te groeien in een veilige gezinssituatie.  Een gezin waarin het kind gezien en gewaardeerd wordt, waar het de aandacht krijgt en optimaal gestimuleerd wordt.  Er zijn nog veel kinderen in onze regio waarvoor dit niet vanzelfsprekend is.

Pleegzorg is een vorm van hulp waarbij een kind tijdelijk of langdurig in een ander gezin gaat wonen. Zeven dagen per week of af en toe een weekend of in de vakantie. Vanuit de gemeenten Zuid-Kennemerland en IJmond zien ook alle wethouders Jeugd dat er een groot te kort is aan pleegouders. Ze willen zich inzetten om zoveel mogelijk kinderen te laten opgroeien in een omgeving die zoveel mogelijk op een natuurlijke gezinssituatie lijkt: “Als je ruimte hebt in je hart en huis dan kun je misschien iets voor deze wereld en deze kinderen betekenen”, aldus een wethouder.

Op www.openjewereld.nu kan je stap voor stap bekijken of het ‘pleegouder zijn’ iets voor je is. Je kan een test doen, verhalen lezen van ervaren pleegouders, van pleegkinderen, de eigen ouders en hulpverleners. De website belicht met filmpjes, podcasts en verhalen alle kanten van pleegzorg. Ook staat er informatie op de website van pleegzorg Nederland:  www.pleegzorg.nl

Sluit je ook aan bij de webinar op 9 november 2020?

In deze “Coronatijd” is het onmogelijk een informatieavond te organiseren. Wel kunnen we je informeren middels een webinar, waar een begeleider pleegzorg samen met een ervaren pleegouder je alles kan vertellen over pleegkinderen en pleegzorg. Je kan vragen stellen, chatten en met de ervaren pleegouder in gesprek.

Dus open je wereld en kom naar de informatiebijeenkomst via Microsoft Teams

Maandag 9 november 2020 van 19.30 uur – 21.30 uur

 Meld je aan door een e-mail te sturen naar pleegzorg@kenterjeugdhulp.nl

Zet in je e-mail je e-mailadres en de namen van de personen met wie je graag wilt inloggen, daarna ontvangt u van ons een email met de link om in te loggen.

Vragen of suggesties?
Neem contact op met een van de pleegzorgaanbieders:

www.kenterjeugdhulp.nl
T. 088-243 43 43

www.pleegzorgparlan.nl
T. 088-124 00 01

www.levvel.nl
T. 020- 540 04 40

www.wsgv.nl
T. 088-52 60 000