Op vrijdag 12 april 2019 stond voor veel leerlingen van basisscholen uit Haarlem-Oost en Schalkwijk voor het eerst gezamenlijke Koningsspelen op het programma. Deze eerste editie was een groot succes en wordt volgend jaar zeker herhaald. In totaal hebben zo’n 500 enthousiaste leerlingen genoten van de vele sporten en spellen tijdens deze Koningsspelen.

Het thema van deze Koningsspelen was water. Tijdens de opening werd van elke deelnemende school de ingestudeerde water yell alvast geoefend. Met groot fanatisme kwamen er veel originele  versies voorbij. Alvast een opwarmertje van wat de dag zou brengen. Na de opening volgde de warming-up verzorgd door dansschool Jolein, dit gebeurde op het officiële nummer van de Koningsspelen ‘Pasapas’. Na de warming-up begonnen alle clinics.

De leerlingen uit de groepen 6 t/m 8 van de Sint Bernardusschool, OBS de Zuiderpolder, RKBS de Talenten, OBS de Piramide, OBS de Brandaris en CBS de Wadden-Boerhaavewijk deden mee. Over de gehele dag volgde de leerlingen 4 clinics van 45 minuten die verzorgd werden door 11 verschillende verenigingen uit de omgeving. In de pauze heeft de algemeen directeur Joke Cuperus van PWN een prijs uitgereikt aan de school met de beste wateryell en zich sportief heeft opgesteld. Deze eer ging naar de Wadden-Boerhaavewijk, alle kinderen van deze school kregen een PWN dopper waar ze super blij mee waren. Ook had PWN deze dag gezorgd voor een mobiel watertappunt waar iedereen zijn waterfles konden vullen.

Het doel van de Algemene Koningsspelen is onder andere om kinderen te laten zien hoe belangrijk én leuk het is om te bewegen, welke sporten er allemaal zijn en hoe het is om deze te ervaren. Voor de verenigingen was het een geslaagde dag. Zij kunnen op een leuke en laagdrempelige manier hun sport promoten en wellicht nieuwe leden binnenhalen.

SportSupport kijkt terug op een zeer geslaagde dag. Samen met de verenigingen Olympia Haarlem voetbal en softbal, Triple Threat, gymnastiek verenging Bato, s.v.United Davo, Bouzidi gym, HKC Oosterkwartier, Basic Squash & Tennis, Hockeyclub Saxenburg, Bavo Beach en Budo Top Nederland is er een super leuke en actieve dag voor de jeugd neergezet.