De stichting Pierloop Velsen, hoofdsponsor Cornelis Vrolijk en de gemeente Velsen zijn verheugd te kunnen melden dat de 27e editie van de Pierloop Velsen op zondag 8 september 2019 deel zal gaan uitmaken van het RSM Loopcircuit, powered by Run2Day Haarlem dat wordt georganiseerd door SportSupport Kennemerland.

Naast deelname aan dit regionale hardloop circuit zal er nog een grote verandering plaatsvinden: in samenwerking met Apollo Hotel IJmuiden Seaport Beach zullen Start en Finish dit jaar plaatsvinden op de Kennemerboulevard nabij de jachthaven.

Pierloop Velsen heeft na twee jaar afwezigheid in 2018 een succesvolle herstart gemaakt. Met deelname aan het RSM Loopcircuit, powered by Run2day Haarlem hoopt de organisatie dit jaar het aantal deelnemers weer op het oude niveau van tussen de 1500-2000 deelnemers te krijgen.

De verhuizing van start en finish naar de Kennemerboulevard in IJmuiden aan Zee heeft oa te maken met reacties van vorig jaar dat de sfeer op de Lange Nieuwstraat en Plein 1945 van de oude Pierloop gemist werd. Apollo Hotel IJmuiden Seaport Beach zal rondom het hardloopevenement een aantal extra activiteiten/festiviteiten organiseren waardoor de organisatie hoopt weer iets van deze oude sfeer terug te kunnen brengen. Bijkomend voordeel van deze verplaatsing is dat Start en Finish op dezelfde locatie zullen plaatsvinden in plaats van op de twee locaties waar het evenement tot vorig jaar altijd plaats vond (sporthal IJmuiden Oost en Plein 1945).

Het moge duidelijk zijn dat de parcoursen van de Pierloop Velsen 2019 met deze verplaatsing van Start en Finish aangepast zullen moeten worden. Hier is door de organisatie in samenspraak met de gemeente Velsen hard aan gewerkt, maar de bestaande afstanden 5, 10 en 15 kilometer zullen zeker weer gelopen kunnen worden, evenals de scholenloop en de guppenloop. De 10 en de 15 kilometer zullen de lopers net als in de voorgaande editie door de Marconistraat leiden.

Met Parkeerbeheer IJmuiden aan Zee is overeengekomen dat op vertoon van een startnummer tegen een gereduceerd tarief een parkeerkaart (uitrijkaart) aangeschaft kan worden.

APOLLO HOTEL IJMUIDEN SEAPORT BEACH
Aan de Kennemerboulevard ligt Apollo Hotel IJmuiden Seaport Beach, direct aan de Jachthaven Marina Seaport en op 150 meter van het strand. Het hotel is naast een plek om te overnachten, ook de ideale locatie voor evenementen aan het strand met een ruim dakterras, teambuildingactiviteiten en verschillende vergaderzalen. Het restaurant is dagelijks geopend voor ontbijt, lunch en diner voor zowel hotelgasten als passanten. Met de ruime parkeergelegenheid voor het hotel parkeren deelnemers en toeschouwers van de Pierloop eenvoudig de auto bij deze start/finish locatie.

CORNELIS VROLIJK
Cornelis Vrolijk een internationaal visserijbedrijf, actief in de vangst, kweek, verwerking en verkoop van vis, visproducten en garnalen, en altijd met als doel kwalitatief hoogstaand voedsel voor menselijke consumptie te leveren.

Cornelis Vrolijk levert vanuit Velsen dagelijks miljoenen gezonde, eiwitrijke vis aan mensen wereldwijd.  Een gezonde leefstijl staat hoog in het vaandel van het bedrijf dat vanuit die gedacht sportieve evenementen in de regio ondersteunt. Sinds 2018 is Cornelis Vrolijk hoofdsponsor van de Pierloop Velsen.