Op donderdag 6 juli was de prijsuitreiking van de Druppie ontwerp wedstrijd om een leuke poster te maken van het eigen gemaakt gezond energiedrankje. Druppie ging samen met JOGG Haarlem naar de twee winnende scholen om de prijs uit te delen.

In de maanden februari tot en met juni 2017 is Druppie, hét symbool van de Haarlemse Watercampagne, op 13 basisscholen in Haarlem-Oost & Schalkwijk op zoek gegaan naar jonge laboranten. Samen met hen ging hij in zijn pop-up laboratorium (Druppie’s EnergyLAB) aan de slag om gezonde drankjes te maken. De enthousiaste laboranten hielpen Druppie bij het maken van een nieuw drankje waar je échte energie van krijgt. Ze proefden nieuwe drankjes gemaakt van water, groente, fruit & kruiden.

Na de LAB-les dachten de leerlingen in de klas na over de marketing van hun nieuwe drankje. Ze konden met hun mooiste ontwerp meedoen aan Druppies ontwerpwedstrijd. Na lang beraad is in beide wijken een winnaar gekozen door Druppie en zijn juryleden.

In Schalkwijk is de school Piramide Europawijk in de prijzen gevallen. Irene van groep 6 had het mooiste ontwerp ingezonden volgens Druppie! In Haarlem Oost wist Hannae uit groep 5a van de Bernardusschool het mooiste ontwerp in te sturen. Deze twee groepen kregen vandaag hoogwaardig bezoek door Druppie zelf. Hij was zo trost op deze groepen en wilde de cheque graag zelf uitreiken!

De precieze inhoud van de prijs die de groepen gewonnen hebben is nog geheim, maar Druppie geeft het stokje over aan zijn groentevriendjes; Koen Komkommer en Wendy Wortel. De prijs heeft te maken met voeding (groente), buiten zijn en koken, en zal begin volgend schooljaar plaatsvinden, super spannend! De kinderen zijn erg enthousiast en kijken er nu al naar uit. Ze geven de cheque een mooie plek in de klas zodat zij deze nog dit schooljaar en begin volgend schooljaar kunnen bewonderen.

Gemeente Haarlem is een JOGG Gemeente. JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht en is een landelijke aanpak. Haarlem vindt het belangrijk dat er extra aandacht wordt geschonken aan het aanleren van een gezonde leefstijl bij zowel kinderen en hun ouders.

SportSupport voert mede het JOGG beleid uit door middel van beweegactiviteiten, Druppiekundie, Sport in de Wijk en nog veel meer. Alles onder het motto: Een leven lang gezond actief!

Tekening HannaeTekening Irene