Dinsdag 4 juli werd voor de 2e keer de Alpe d’Huez4kids gehouden: de beklimming van het kopje van Bloemendaal op de fiets. Met deze wielerkoers is er geld opgehaald voor Kika.

Er stonden dit jaar weer behoorlijk fanatieke deelnemers onderaan het kopje te trappelen om te starten. Het is tijdens de Alpe d’Huez4Kids de bedoeling dat de kinderen het kopje 3x beklimmen maar dat was voor 1 deelnemer niet genoeg die ging maar liefst 10x deze uitdaging aan. Een topper eerste klas.

De kinderen werden gesponsord door ouders, opa’s en oma’s en vrienden, kennissen en buren om zoveel mogelijk geld op te halen voor Kika. Kika heeft het geld nodig om onderzoek naar kinderkanker te kunnen blijven doen. De opbrengst was maar liefst €1.415,00. Een mooi bedrag bij elkaar gefietst door deze sportieve kinderen.

Het evenement wordt georganiseerd door SportSupport en Welzijn Bloemendaal. De initiator van het evenement is Herman Schaefers. Hij heeft dit evenement opgezet omdat hij zelf in zijn omgeving in aanraking kwam met kanker en wilde daarom graag bijdragen aan het inzamelen van geld voor onderzoek op een sportieve manier.