Vorige week was de week van het Nationaal Schoolontbijt. Ook in Heemstede is dit niet ongemerkt voorbij gegaan want op dinsdag 7, woensdag 8 en donderdag 9 november was het jaarlijkse Heemstede Sportontbijt in de horecagelegenheid van Sportplaza Groenendaal georganiseerd door SportSupport. Voor de kinderen uit groep zes van basisscholen de Voorwegschool, de Jacobaschool, De Ark, de Nicolaas Beetsschool, de Bosch & Hovenschool, de Molenwerf en de Prinses Beatrixschool.

Op woensdag heeft Sebastiaan Nieuwland, Wethouder Sport bij gemeente Heemstede het ontbijt geopend. De wethouder heeft de kinderen uitgelegd dat het heel belangrijk is om te ontbijten. Ontbijten zorgt er voor dat je energie krijgt en dat je de dag goed begint. Elke dag na het ontbijt hebben de kinderen vier verschillende clinics gedaan.

Verenigingen uit Heemstede en omgeving verzorgden deze clinics. Elke dag stond er iets anders op het programma. Zo verzorgde Kenamju de judoclinic. De kinderen leerden verschillende grepen en hebben wedstrijdjes tegen elkaar gedaan. Tafeltennis werd gegeven door MJ Tafeltennis. Ze hadden veel verschillende tafels mee en gevarieerde oefenvormpjes. HLC verzorgde turnen. De kinderen liepen over een evenwichtsbalk, sprongen over de kast en deden oefeningen op de lange mat. Dammen werd gegeven door de Haarlemsche Damclub en ook Chesscool was aanwezig om schaken te geven. Tijdens deze clinics waren de kinderen geconcentreerd bezig en voor velen was het hun eerste kennismaking met de sporten dammen en schaken. In Dansstudio Jolein werd dans gegeven. De Houtsche RFC was aanwezig met een rugbyclinic en de Haarlemmermeersche golfclub met een golfclinic. De golfclub had grote opblaasmaterialen wat de kinderen erg leuk vonden.

Verspreid door de horecagelegenheid hingen Druppie-posters. Op deze posters konden de kinderen zien hoeveel suiker er in pakjes drinken zit. Veel kinderen schrokken van deze grote hoeveelheid. Water is veel gezonder en kun je hartstikke lekker maken door er fruit (bijvoorbeeld sinaasappel of aardbei) in te doen. De kinderen kregen daarom bij het ontbijt water met citroen, komkommer of sinaasappel om te drinken.

Het waren drie geslaagde ochtenden met allemaal enthousiaste kinderen. Alle kinderen hebben goed  hun best en de verenigingen hebben leuke clinics gegeven. Het hele ontbijt werd gesponsord door winkels in Heemstede: De Alexanderhoeve, Houweling Fresh & Fruit Heemstede, Bakker Van Vessem, Slagerij van der Werff, Vomar, Coop De Koning en Albert Heijn Blekersvaartweg.