Het komende seizoen nemen er opnieuw vier G-teams deel aan de KNVB-competitie. – Foto: KNVB Media

Beeld je het volgende in. Je staat tweede in de competitie. Je speelt vandaag tegen de koploper. En je moet winnen. Alleen bij winst ben je kampioen. Dat gevoel van ‘moeten winnen’. Herken je dat?

De G1 van Jonge Kracht gaat met dit gevoel het veld in tegen DOVO uit Veenendaal. In een sportieve wedstrijd wordt een 0-1 achterstand weggewerkt. En je raadt het al: in een bloedstollende wedstrijd wordt uiteindelijk gewonnen. Met 3-2. En Sander Boekhorst maakt het winnende doelpunt.

Herinneringen

“Het winnen van de wedstrijd is natuurlijk helemaal niet belangrijk, maar uiteindelijk zijn het wel de mooiste herinneringen voor de jongens”, vertelt Trudy Stellaard, coördinator van het G-voetbal van v.v. Jonge Kracht.

“Sander is één van de betere spelers van het team. Hij is een technisch geraffineerde speler. En zowel links- als rechtsbenig. Net als Wesley Sneijder. Sander voetbalt hier al twintig jaar en heeft nog nooit een wedstrijd gemist. En het leuke is dat hij sinds twee jaar ook op de club werkt. Via werkplaats Presikhaaf doet Sander hier vier dagen in de week allerlei klussen onder begeleiding van onze vrijwilligers.”

KNVB-competitie

v.v. Jonge Kracht is één van de grootste clubs in Nederland met G-voetbal. Het komende seizoen nemen er opnieuw vier G-teams deel aan de KNVB-competitie. Drijvende kracht achter deze succesvolle afdeling van de club uit Huissen is Trudy Stellaard. “Een paar jaar geleden konden we met moeite drie teams op de been houden. Ik heb toen de coördinatie op mij genomen en contact met de lokale media gezocht, interviews gegeven en stukjes geschreven over het G-voetbal. En die aandacht voor het G-voetbal loont.”

Of er nog uitdagingen zijn voor toekomst? “We zouden heel graag starten met een jeugd G-team. Hierbij doe ik dus een oproep: alle jeugdspelers met een beperking uit de regio zijn hier meer dan welkom voor een potje voetbal”, eindigt Trudy met een vrolijke glimlach.

v.v. Jonge Kracht is één van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. De KNVB, Fonds Gehandicaptensport, ING en de club verrasten Sander met zijn eigen poster. De organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. Sander was onder de indruk van zijn poster. Eén poster hangt inmiddels bij hem thuis. De ander krijgt een mooi plekje in de kantine van v.v. Jonge Kracht.

Lees mee op: http://www.knvb.nl/nieuws/organisatie/maatschappelijke-projecten/34959/sander-tweebenig-net-als-wesley-sneijder