Iedere twee weken een column van de buurtsportcoaches van Velsen. Vandaag is het woord aan Milanne Teunissen. Zij is buurtsportcoach in IJmuiden en richt zich op de sportstimulering van de basisschooljeugd. In deze column aandacht voor de Glow in the dark Mega Sportmix. Dit is een sportactiviteit die georganiseerd wordt in de vakanties voor de basisschooljeugd in de gemeente Velsen.

Maandag 23 oktober hebben Buurtsportcoach Nicky en Milanne de Glow in the Dark Mega Sportmix georganiseerd. De eerste sportdag in de gemeente Velsen helemaal in het donker!

De dag begon al vroeg voor ons, om 07.30 uur waren we de sporthal aan het omtoveren tot één groot speelparadijs. Daarnaast moesten we natuurlijk ook alles versieren met lichtgevende tape en lichtgevende ballonnen. Er moest ook gezorgd worden dat er genoeg blacklight lampen stonden. Anders konden we helemaal niks zien!

De kinderen uit groep 1 t/m 4 mochten van 10.00 – 12.00 uur komen sporten.
Om 09.30 uur kwamen de eerste kinderen al binnen druppelen, om 10.00 uur waren er al ruim 140 kinderen. We begonnen met de lichten aan, zodat Juf Milanne iedereen kon uitleggen wat er ging gebeuren en Juf Nicky de spellen kon voordoen. Toen kwam de vraag, ‘wanneer gaan de lichten uit?’, nog heel even wachten….. de spanning steeg… want we moesten nog een paar dingen uitleggen. En toen gingen de lichten uit! De reacties van de kinderen zijn voor mij onbetaalbaar net als hun grote glimlach op het moment dat de lichten uitgingen.

Een sportdag begin je met een goede warming-up; twee dansjuffen van het HvA Dansteam stonden klaar en iedereen deed goed mee!
Na de warming-up konden de kinderen zelf kiezen welk spel ze wilden spelen, er was keuze uit: volleybal (gegeven volleybalvereniging Smashing Velsen ‘96), voetbal, mikken en gooien, hobbelbobbelbaan, touwzwaaien, springtouwen, bowlen, acrogym, air hockey, gagabal, trefbal, kingen en dansen. Daarnaast hadden we voor de kinderen ook nog een kleine verrassing; iedereen kon namelijk ‘Glow in the Dark’ geschminkt worden!

Van al dat sporten en spelen krijg je natuurlijk veel dorst en lekkere trek en daarom hadden we voor iedereen fruit, water en een appel. Lekker gezond en goed tegen de dorst!

Om 12.00 uur gingen helaas de lichten weer aan; voor de kleintjes zat de sportdag er alweer op!  Na een high-five of een knuffel verlieten ze de sporthal en konden wij alles weer klaarzetten voor de volgende ronde!

Tussen 13.00 – 15.00 uur waren de kinderen uit de groepen 5 t/m 8 namelijk aan de beurt.
Voor deze kinderen hadden we hetzelfde programma. Heel veel jongens en meiden hadden zelf al lichtgevende armbanden omgedaan en kleding aangetrokken. Wat zagen de kinderen er cool uit!
Vlak voor de warming-up gingen de lichten uit en ook de reacties van de oudere kinderen waren geweldig! Alle meiden wilden zo snel mogelijk geschminkt worden en hup lekker sporten!
Ook voor hun was er gezond fruitwater en een appeltje. De middag vloog voorbij en wij zagen iedereen met een blij, maar ook rood hoofd van de inspanning rondrennen.

Wij kijken terug op een leuke en geslaagde vakantieactiviteit! Wie weet gaan we volgend jaar wel weer een keer in het donker sporten….

Geïnteresseerd om deel te nemen aan de volgende vakantieactiviteiten van de buurtsportcoaches?

  • Vrijdag 5 januari 2018: Mega Sportmix, sporthal IJmuiden Oost, IJmuiden.
  • Donderdag 1 maart 2018: SportInstuif, sporthal het Polderhuis, Velserbroek
  • Dinsdag 1 mei 2018: Mega Sportmix, sporthal IJmuiden Oost, IJmuiden.

Ook organiseren de buurtsportcoaches van de gemeente Velsen wekelijkse naschoolse activiteiten, genaamd: Sportmix. Benieuwd wanneer en waar deze activiteiten zijn? Kijk dan op www.velsenbeweegt.nl

Lees meer columns van de buurtsportcoaches uit Velsen op velsen.nieuws.nl