Op woensdag 29 juni organiseert SportSupport voor de derde keer de Special Heroes Day wederom op het sportcomplex van Onze Gezellen. Een sportdag voor kinderen van het Speciaal Onderwijs in Haarlem.

“Naast een sportdag is dit ook een mooi moment om de kinderen kennis te laten maken met verschillende sporten die er zijn op het gebied van Aangepast Sporten. Denk hierbij aan judo maar ook hockey en bowls” aldus Kirsten Blom die deze sportdag mede organiseert. “De kinderen die meedoen zijn qua beperking heel verschillend. We hebben kinderen in een rolstoel maar ook kinderen die moeilijk leren of een chronisch beperking hebben.

Voor deze sportdag werkt SportSupport samen met verengingen die voor deze doelgroep een sportaanbod hebben. IKK Sport bied bijvoorbeeld verschillende hockey varianten aan, het hangt van de beperking af hoe het spel gespeeld kan worden.

“Het is mooi om te zijn hoe goed ze elk jaar weer hun best doen en hoe blij ze zijn met het vaantje en de keycord die ze als aandenken krijgen. Deze hebben ze dan ook dik verdiend” aldus Blom.

SportSupport wil hier een jaarlijks evenement van maken omdat zij het belangrijk vinden dat iedereen de kans krijgt om actief bezig te zijn en een sport te beoefen die bij ze past en daarnaast zijn de scholen erg enthousiast over deze sportdag.