Afgelopen zaterdag 27 februari werden voor het eerst de Wintergames gehouden op het Nieuw Guineaplein. Deze activiteit was voor jongeren van 13 t/m 18 jaar. Vanaf 13:00 uur waren er verschillende activiteiten op het plein, zoals een voetbaltoernooi, een panna kooi en een springkussen. Daarnaast was de boks automaat een groot succes, jongeren konden lekker hun frustratie van de corona perikelen eruit gooien. De organisatie mocht maar liefst 100 jongeren verwelkomen op het Nieuw Guineaplein. De deelnemers waren erg enthousiast “Dit was echt geweldig, ik was even vergeten dat er corona was’’. Bij het voetbaltoernooi werd er fanatiek en goed gevoetbald. De samenhorigheid en sportiviteit was mooi om te zien. De Winter Games werden georganiseerd door SportSupport, Haarlem Effect, Streetcornerwork en DOCK. Een initiatief van de Krajicek Foundation en Cruyff foundation om jongeren in deze tijd meer te laten sporten en bewegen en dat daar behoefte aan is bleek wel uit het aantal deelnemers.

Aangepast Sporten

Maar dat was niet het enige evenement wat op de planning stond bij SportSupport. Ook voor kinderen met een beperking stonden er activiteiten op het programma. Hiervoor sloegen SportSupport en Stichting de Baan hun handen ineen. Op dinsdag 23 februari werd in Heemstede bij Speelbos Meermond een ‘Speciaal Avontuur’ georganiseerd. Kinderen met een beperking gingen onder begeleiding van de buurtsportcoaches op avontuur door dit speelbos. Lekker rennen, klimmen en glijden. Op woensdag 24 februari was de activiteit op het Cruijff Court bij het Reinaldapark met de Winter Games voor kinderen met een beperking. De trainers van MatiFasi verzorgde hier een fantastisch programma waarin er lekker gedanst en samen gespeeld werd. Zowel de ouders als de kinderen waren mega enthousiast en waren ontzettend blij dat voor deze doelgroep ook activiteiten werden georganiseerd in de vakantie.

Alliance en Pim Mulier

Basisschool kinderen konden zich ook uitleven in de voorjaarsvakantie. Op dinsdag 23 februari waren er maar liefst 65 kinderen bij voetbalclub DSS op het Pim Mullier Sportpark. Er stonden een aantal leuke sportactiviteiten en clinics op het programma en de kids vonden het geweldig. Op donderdag 25 februari waren de buurtsportcoaches van SportSupport te vinden op de sportvelden van SV Alliance ’22. Wederom met een hoge opkomst van ruim 100 kinderen. De deelnemers kregen hier een judoclinic verzorgd door Kenamju, een hockeyclinic, een voetbalclinic door trainers van SV Alliance en kinderen gingen daarnaast een potje trefbal spelen.

Een succesvolle week waar weer veel kinderen plezier hebben beleefd en enthousiast hebben meegedaan met de georganiseerde activiteiten van SportSupport. Proeft dit naar meer? Check de website sportindewijk.nl, waar wekelijks gratis activiteiten georganiseerd worden per wijk in Haarlem.

 

Winter Games Aangepast Sporten

Winter Games in Haarlem-Noord