Op woensdag 21 juni zijn weer alle Bloemendaalse Sportkampioenen gehuldigd in openluchttheater Caprera. Of het door het mooie weer kwam of door de vele aanwezige sporters is moeilijk te zeggen, maar het was een heel geslaagde avond.

Meer dan 700 jeugdige sporters uit 70 teams zijn deze avond door wethouder Nico Heijink van gemeente Bloemendaal in het zonnetje gezet. “Het hoogtepunt van het afgelopen sportjaar is toch wel dat alle kampioenen hier bij elkaar zijn in het mooiste openluchttheater van Nederland” aldus Heijink. De kampioenen vinden het erg leuk om op het podium te staan met al die toeschouwers die ze toejuichen.

Tim Joon van SportSupport is een drijvende kracht achter de huldiging. Joon: “We hadden dit jaar weer meer teams die zich voor de huldiging hebben aangemeld. Dit is nu het vierde jaar dat we in Caprera te gast zijn en het blijft heel mooi om al die blije kampioenen het podium op te zien komen. Alex Nelissen heeft de avond weer perfect gehost en nieuw dit jaar was de DJ Ruben Vissen. Een top avond.”

Speciale aandacht was er voor Morgan van Rheenen die het manlijke sporttalent is geworden. Hij is met zijn sport Nunchaku-do Nederlands kampioen geworden. Jinte de Boer nam bij de vrouwen deze prijs in ontvangst vanwege haar prestaties op de tennisbaan. De sportploeg van het jaar is bij de mannen KTC under 14-1 geworden. Deze basketballers zijn afgelopen jaar kampioen geworden van Noord-Holland. Bij de meiden is de meisjes D1 van MHC Bennebroek de sportploeg van het jaar. Deze dames hebben in het seizoen 2016-2017 geen wedstrijd verloren! Deze winnaars kregen een prachtige foto van zichzelf of van het team en naast een bos bloemen ook 2 vrijkaarten voor Caprera. De overige kinderen kregen een leuke tas cadeau.

De gemeente Bloemendaal organiseert in samenwerking met SportSupport elk jaar de huldiging van de Bloemendaalse Sportkampioenen. Gemeente Bloemendaal heeft gezonde voeding en bewegen hoog op de agenda staan. Daarom vinden ze het belangrijk dat de sportende jeugd uit de omgeving aan het einde van het sportseizoen de waardering krijgen dat ze allemaal goed bezig zijn en dat ze vooral lang zo blijven doorgaan.

Foto’s gemaakt door: Renata Jansen Fotografie

RJ7-D-0856 met logo

Morgan van Rheenen

RJ7-D-0919met logo

Jinte de Boer

RJ7-D-0647 met logo

KTC under 14-1

RJ7-D-0174 met logo

D1 van MHC Bennebroek