Donderdag 28 en vrijdag 29 december was één groot sportfestijn in het Kennemer Sportcenter. Het was weer tijd voor de jaarlijkse Sport-In Fun Experience. Kinderen konden deze twee dagen veel verschillende sportclinics doen van karate tot lasergamen in een glow in the dark hal. Ook waren er voor peuters en kleuters een aantal leuke clinics.

Milanne Teunissen is de drijvende kracht achter deze twee succesvolle dagen. Ze werkt als evenementencoördinator bij SportSupport. “Het waren 2 geslaagde dagen. Ruim 1000 kinderen in de leeftijd van 2 t/m 13 jaar hebben de Sport-In Fun Experience bezocht. Donderdag waren we rond 10.30 uur al helemaal uitverkocht en vrijdag hadden we nog maar 50 kaarten over. Natuurlijk logisch”, zegt Milanne met een grote glimlach, “want het is natuurlijk ook echt een leuke activiteit in de kerstvakantie, zeker met dat natte weer. Er is voor iedereen iets leuks te doen en als je geen clinic hebt kon je je lekker uitleven op de springkussens in de funhal of je laten schminken, potje schaak, twister of voetbal doen. Kinderen hoefden zich niet te vervelen.”

Ook was er een aangepast sporten programma. Kinderen met een beperking hebben genoten van korfbal, judo, hockey en ze mochten op de airjump. “Het is fijn om deze kinderen zo zien te genieten van de verschillende sporten, gelukkig is dit elk jaar toch weer mogelijk om aan te bieden.” Aldus Milanne.

Wilde je airjumpen, lasergamen, klimmen of meedoen aan een van de glow in the dark sporten, dan moest je er vroeg bij zijn want die sporten waren al heel snel vol. Milanne: “Maar funky hockey, turnen en dansen doen het ook altijd goed. Wil je volgend jaar zeker zijn van een plek en je 1e keus clinics, koop dan kaarten in de voorverkoop en zorg dat je van tevoren de kaarten ophaalt en daarbij de clinics kiest.”

De Sport-In Fun Experience is inmiddels voor de 19e keer georganiseerd door SportSupport. Dit jaar voor de 2e keer met glow in the dark sporten en kleuterprogramma. Wat zeker ook in 2018 een vervolg krijgt.