Op woensdag 26 juni werd de jaarlijkse Beweegdag voor Ouderen georganiseerd op het complex van RKSV Onze Gezellen in Haarlem Noord. Ruim 75 ouderen hebben met veel enthousiasme deelgenomen aan deze dag.

Iedereen begon rustig met een kopje koffie of thee om vervolgens mee te doen aan verschillende leuke clinics. Deelnemers speelden mee op hun eigen niveau met voetbal, Tai Chi, bowls en badminton.

Na een lekkere lunch werd de dag gezamenlijk afgesloten met muziek en dans. Op een stoel of echt met de voetjes van de vloer, met of zonder rollator, actief of als supporter. De stemming zat er gelijk goed omdat de bekende nummers van vroeger allemaal voorbij kwamen.

Bewegen is belangrijk voor kwetsbare ouderen. Naast dat bewegen natuurlijk gezond is, is ook het sociale gedeelte een belangrijke stimulans om uit de stoel te komen. Met wat kleine aanpassingen kan een kwetsbare oudere meedoen aan alle sportieve activiteiten.

Door de fijne samenwerking tussen Kennemerhart, Zorgbalans, SportSupport, Haarlem Bowls en Onze Gezellen kon deze sportieve dag weer aangeboden worden aan de ouderen in Haarlem Noord.