Op dinsdag 25 april was het zover, de allereerst Mega SportMix in sporthal IJmuiden-Oost en met ruim 160 deelnemende kinderen was het een daverend succes.

De buurtsportcoaches van gemeente Velsen organiseerden deze Mega SportMix in sporthal IJmuiden-Oost. Het was een groot gymfestijn voor kinderen van groep 1 t/m 8. Kinderen mochten zelf kiezen wat ze wilden doen. Van touwzwaaien, voetballen, airhockey, over de hobbelbaan en knotshockey. Er was genoeg te kiezen.

Het hele jaar door organiseren de buurtsportcoaches veel activiteiten in samenwerking met de sportverenigingen uit gemeente Velsen. In de herfst- en voorjaarsvakantie de SportInstuif en er is wekelijks de sportmix waar kinderen kennis maken met diverse nieuwe sporten. “De Mega Sportmix in deze opzet biedt iets nieuws voor de kinderen, is laagdrempelig en er is minder hulp nodig. Wij vonden het zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar.” Aldus Jurre Brussel, senior buurtsportcoach Velsen

De buurtsportcoach is in een buurt, stadsdeel, dorpskern of gemeente actief als professional die sport versterkt en verbind. De buurtsportcoach kan bijvoorbeeld op en om school, sport- en beweegactiviteiten organiseren, optreden als brede schoolcoördinator, doceren van gymles of de gezonde school implementeren.

SportSupport treedt in opdracht van de gemeente Velsen maar ook van de gemeente Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Hillegom op als werkgever van buurtsportcoaches. Elke gemeente heeft specifiek beleid op de inzet van deze buurtsportcoaches.

SportMix 2