Vanuit een initiatief van gemeente Bloemendaal, SportSupport en Inholland Haarlem zijn afgelopen zaterdag inwoners van gemeente Bloemendaal van 65 jaar en ouder gratis getest op hun fitheid bij Fysiotherapie Bennebroek.

De Fittest was een groot succes met ruim 40 deelnemers. Vanwege de coronamaatregelen waren er een beperkt aantal plaatsen. Deze beschikbare plekken waren al snel vol.

Deelnemers waren zeer enthousiast en vonden het prettig om te weten hoe het met hun gezondheid gesteld was. Zeker na een lange Corona periode waarin mensen toch beperkt waren in hun activiteiten. Daarnaast vonden ze het erg fijn om direct advies mee te krijgen over de diverse sport- en beweegmogelijkheden in de buurt. Uiteindelijk is het doel dat de deelnemers van de Fittest een passend sportaanbod vinden zodat ze in de toekomst meer gaan bewegen. Er stonden verschillende kraampjes op de Beweegmarkt waaronder die van SportSupport, Ecosol, Welzijn Bloemendaal en Diëtistenpraktijk CSK.

De test startte met het afnemen van een algemene enquête, waarin onder andere gevraagd werd naar de leefstijl, het sportverleden en de huidige sportbehoefte. Na de enquête ontvingen de deelnemers een testformulier en hebben zij onder leiding van Sportkunde studenten kleine testjes afgenomen met betrekking tot lenigheid, longinhoud, conditie en kracht. Met het ingevulde testformulier konden de deelnemers meteen advies krijgen van de buurtsportcoach van SportSupport of de fysiotherapeut van Fysiotherapie Bennebroek.

Alle deelnemers waren na afloop zeer dankbaar. “Ik vond het heel erg leuk om alle testjes te doen want ik vind het belangrijk om te weten hoe het met mijn fitheid is gesteld.” Mede door de fantastische samenwerking met Fysiotherapie Bennebroek, Ecosol, Welzijn Bloemendaal, Diëtistenpraktijk CSK, SportSupport en de studenten van InHolland Haarlem, heeft deze Fittest tot zo’n positief resultaat geleid. De Fittest is opgenomen in het Sportakkoord van de gemeente Bloemendaal.