Op maandag 7 oktober 2019 vond de Heemstede Sportdag plaats. Het was net als de vorige jaren een groot succes. Alle leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de Bosch & Hovenschool, de Crayenesterschool, de Evenaar, de Icarus, De Jacoba, Kindcentrum de Molenwerf, de Nicolaas Beetsschool, de Prinses Beatrixschool en de Voorwegschool deden mee. In totaal waren dit 580 kinderen. De clinics werden gegeven door 17 verenigingen uit Heemstede en omgeving met behulp van Inholland studenten, De sportdag werd georganiseerd door SportSupport en vond plaats op Sportpark Groenendaal. Er werd gebruik gemaakt van verschillende sportvelden, sportkantines, de sportzaal en het zwembad.

Kennismaken met nieuwe sporten
Het doel van de Heemstede Sportdag was kinderen kennis laten maken met verschillende sporten. Tijdens de sportdag namen ze deel aan clinics van sporten die ze nog nooit gedaan hadden en anders misschien ook nooit zouden doen. Ook voor de verenigingen was het een geslaagde dag. Zij konden op deze manier hun sport promoten en nieuwe aanmeldingen binnenhalen.

Verloop van de dag
De Sportdag werd geopend door de directeur van Sportsupport Jerry Buitendijk, het startschot werd gegeven door de burgemeester mevrouw Astrid Nienhuis. De kinderen werden opgewarmd door dans en balletstudio Jolein. Na het startschot vertrokken de kinderen naar hun eerste clinic. Zo kon er worden gezwommen in het zwembad, geroeid bij roeivereniging het Spaarne of Aikido op de sportvelden. De meegebrachte lunches werden genuttigd bij het podium op het voetbalvelden van VEW. Ook ‘s middags werd er aan twee clinics deelgenomen. De afsluiting vond weer plaats bij het podium. Hier werden de kinderen bedankt voor hun goede inzet en kregen ze allemaal een presentje.

Lunch
De lunch was per locatie een gezamenlijk moment van 30 minuten. Tijdens de lunch aten de leerlingen lekker een zelf meegebrachte lunch, de clinicgevers en Inholland studenten genoten van een lunch die medemogelijk gemaakt werd door Bakker Van Maanen, Bakker van Vessem, Marqt, Lucas Primeurs en Jumbo. Als verassing voor de clinicgevers kwam de Marqt ook nog tijdens de lunch zelf een presentje langs brengen.

Sportieve dag
De kinderen hadden zo een sportieve dag. Het was weer eens wat anders dan de reken- en taalles op school. Ze waren de hele dag sportief bezig en hebben zich goed vermaakt. De kinderen hadden tijdens de clinics allemaal een brede glimlach op hun gezicht. De kinderen waren erg positief over de clinics en een aantal waren zo enthousiast dat ze meteen aangaven aan een van de sporten in ieder geval nog eens te willen doen. Ten slotte willen wij de Reddingsbrigade Haarlem nog bedanken voor de EHBO en de hulp bij de ongevallen, zodat de dag soepel verliep.