Zondag 24 maart tijdens de finale dag van het Dubbel Open op de banen van T.V. Overhout hebben Tennis & Squash Overhout en T.V. Overhout de verklaring gelijke behandeling getekend. Dit in het bijzijn van wethouder Sport Merijn Snoek.

Met het ondertekenen van deze verklaring onderstrepen Tennis & Squash Overhout en T.V. Overhout dat alle mensen respectvol en gelijkwaardig worden behandeld en discriminatie op welke grond dan ook verwerpt. Diversiteit, waaronder seksuele diversiteit, wordt bespreekbaar gemaakt binnen de vereniging.

Vele sportverenigingen in Haarlem hebben de verklaring inmiddels getekend. Wethouder Merijn Snoek hoopt dat de ontbrekende verenigingen snel zullen volgen. Zodat Haarlem binnenkort alleen maar verenigingen kent die diversiteit en respect in de sport bespreekbaar maken. Bij T.V Overhout heeft de nieuwe voorzitter Robert-Jan Baars, samen met park eigenaresse Eva Korswagen, zich er sterk voor gemaakt om de verklaring te ondertekenen. “Met het ondertekenen onderstrepen wij dat deze vereniging een veilige plek is voor iedereen.”

Verenigingen die de verklaring nog willen ondertekenen kunnen contact opnemen met Jeroen Koomen, Coördinator Sportstimulering & verenigingsadviseur van SportSupport via jkoomen@sportsupport.nl.