Dinsdag 12 december zijn in de Gravenzaal alweer voor de zeventiende keer de Haarlemse topsporters gehuldigd. Het is een jaarlijks terugkerend festijn waar de winnaars van de top 3 per categorie bekend worden gemaakt. Een zaal vol trotse sporters, ouders, familie, vrienden, coaches en teams.

Gestart werd met een indrukwekkende openingsact van het Shaolin Centrum Haarlem demonstratieteam. Een aantal leden uit dit team doen mee aan Nederlands- en Europese kampioenschappen. Zij lieten de Gravenzaal en haar gasten kennismaken met de martial art Kung Fu. Begeleid door opzwepende muziek en licht zetten zij een prachtige demonstratie neer.

De avond werd op professionele wijze begeleid en gepresenteerd door Jan van der Meulen die alle winnaars op het podium uitnodigde waar deze met trots hun Pim Mulier trofee in ontvangst mochten nemen. Trots was zeker de vrijwilliger van het jaar Jan Assendelft. Hij was genomineerd door Badmintonvereniging Duinwijck en vond eigenlijk dat hij zijn prijs al twintig jaar geleden had moeten ontvangen. Jan is al decennia lang van onschatbare waarde voor de club. De talenten van het jaar kwamen ook bij Duinwijck vandaan: Debora Jille en Ties van der lecq. Kreten van blijdschap en opluchting stegen op vanuit het publiek toen de namen van deze talenten werden uitgesproken. “Eindelijk heb ik hem dan gewonnen!” waren de woorden van Ties van der Lecq.

Landskampioen en winnaar van de Europacup 2, FysioExpert Olympia Haarlem werd naar voren geroepen als sportploeg van het jaar. Dinet Oosting voerde het woord op het podium niet wetende dat zij later op de avond nogmaals het podium zou betreden om de prijs voor sportvrouw van het jaar in ontvangst te nemen. Dankbaar voor deze persoonlijke erkenning maar nog trotser op de prijs voor de sportploeg mede door de teamspirit die er leeft en de prestaties die zij gezamenlijk hebben geleverd.

Frank de Wit werd sportman van het jaar. Omdat Frank niet aanwezig was vanwege trainingen in Japan nam zijn vader met grote trots de prijs in ontvangst. Melissa Nazar mag zich Coach van het jaar noemen. Een welverdiende bekroning op de overwinningen met “haar”pupillen in het trampoline springen. De Sportmaster van 2017 werd Brian Burggraaf. Met recht de Master aangezien hij het afgelopen seizoen maar liefst 27 van de 39  koersen die hij reed gewonnen heeft. Waar hij geen 1e werd, behaalde hij de 2e of 3e plaats.

De avond werd omlijst door de heren Dos Hermanos, twee broers uit Haarlem-Noord die met hun scherpe teksten en enthousiasme de zaal in beweging kregen zoals hoort op een sport gerelateerd feestje. Als kers op de taart zongen zij de winnaars aan het einde van de avond toe met een persoonlijke, tijdens de avond geschreven Wrap-up waarin iedereen nogmaals in de spotlight werd gezet. Klik hier voor de wrap-up tekst.

De huldiging voor de Haarlemse topsporters wordt elk jaar georganiseerd door SportSupport en gemeente Haarlem. Met deze huldiging worden de topsporters en talenten uit Haarlem in het zonnetje gezet en beloond voor hun behaalde prestaties van het afgelopen jaar.

Foto: Onno Hulshof