Op vrijdag 2 juli heeft groep 4 van basisschool De Lisbloem de eerste Menukaart Voedseleducatie in ontvangst genomen. Deze kaart werd uitgereikt door Rita Kleijhorst,  voorzitter van NME ‘De Groene Bol’. Dit gebeurde in aanwezigheid van Druppie, de drinkwatermascotte van JOGG. In de menukaart staan activiteiten voor scholen en kinderopvangorganisatie uit de Duin- en Bollenstreek over onder andere smaak, voedselproductie en gezonde voeding. Daarnaast heeft Rita het activiteitenprogramma van NME ‘De Groene Bol’ voor het nieuwe schooljaar uitgedeeld.

NME Lisse ‘De Groene Bol’, Team Buurtsportcoaches Lisse, JOGG Lisse|SportSupport en het programma Jong Leren Eten willen Lissese kinderen alles leren over gezonde en duurzame voeding. De Groene Bol heeft daarom in samenwerking met de andere partijen de menukaart met thema’s en activiteiten opgesteld.

Groot aanbod activiteiten
De Duin- en Bollenstreek heeft een groot aanbod aan activiteiten over voeding en voedsel, zoals moestuinieren op locatie of op het schoolplein, kooklessen, gastlessen over gezonde voeding of een boerderijbezoek. Voor scholen en kinderopvangorganisaties is het soms lastig om te bepalen welke activiteit goed uitvoerbaar en effectief is en wie daarbij kan helpen. Daarom is al het aanbod nu gebundeld in een menukaart, die helpt bij een goede aanpak van het thema voedsel voor alle leeftijden. Bekijk de Voedseleducatie Menukaart Duin- en Bollenstreek (https://www.jonglereneten.nl/menukaart-duin-en-bollenstreek)

Subsidie aanvragen
De menukaart is beschikbaar voor alle scholen en opvangorganisaties in Lisse en omstreken. Veel programma’s in de menukaart kunnen gratis of met een kleine eigen bijdrage uitgevoerd worden. En vanaf 1 september kunnen scholen ook eenmalig subsidie aanvragen voor extra activiteiten zoals moestuin- of kooklessen of een bezoek aan een boerenbedrijf. De subsidie kun je aanvragen door een account aan te maken op: mijngezondeschool.nl. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Jong Leren Eten (https://www.jonglereneten.nl/agenda/registreer-je-belangstelling-voor-de-lekker-naar-buiten-subsidie). De menukaart helpt bij het maken van een plan.

Activiteitenboekje NME
In het nieuwe schooljaar worden er weer nieuwe activiteiten georganiseerd door NME ‘De Groene Bol’. Alle scholen zijn van harte welkom om de activiteiten te boeken via de website van het NME. De activiteiten variëren van wandelen, slootjesonderzoek naar het lenen van leskisten en de Boomfeestdag. Kijk voor alle informatie en het reserveren op de website van ‘De Groene Bol’ (https://degroenebol.nl/onze-activiteiten/).